Gamla bakelser blir som nya i konditoribranschen

Jag har kommit på en genialisk idé hur man gör om gamla bakelser så att de får ett helt nytt utseende, design och namn dessutom.

Jag har varit på fågelsången och hämtat bakelser. Jag är inte sorten som bara kan sitta på ett café i flera timmar och låta tiden rinna i väg. Detta hinner jag inte utan fikar endast när jag träffas samarbetspartners eller kollegor för min mediablogg.

Jag köpte hem två bakelser potatisbakelse och moccabakelse sedan tog jag och delade båda två i två halvor och satte ihop med den andra halvan. Vips fick jag en helt ny bakelse som är potatis/mocca bakelse helt enkelt. Detta är inte svårt att göra det är bara att baka allt som vanligt och sedan skära itu varenda bakelse och sätta ihop med en annan bakelse. Sedan är det bara fantasin som sätter gränder för vilka bakelser du kan dividera och sätta ihop igen. Det finns redan en bakelse på Waynes Coffee som heter Cronut. Det är till häften donut och till hälften croissant och får därmed namnet cornut. Min bakelse som jag gjorde kanske borde hete potmocca dvs hälften potatisbakelse och hälften moccabakelse. Bara ett roligt tips till alla ni därute som jobbar i café branschen eller i konditoribranschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *