Därför litar folk på den som tror på sig själv.

 Eva Strand Livingstone ska vara med hattparaden och  är modist, som har blivit utbildad av hovleverantören Kerstin Carlefalk som bor i Midsommarkransen och arbetar i Hatteljen.

Kerstin Carlefalk håller i hattkurser och sedan har träffar med sina elever med jämna mellanrum. Genom Kerstin Carlefalk kan eleverna köpa tyg mm för att skapa hattar. Kerstin Carlefalk har gjort några hattar åt kungafamiljen och är därför hovleverantör. Jag har mött andra hovleverantörer som hellre lever som anställda resten av sina liv än att stå på egna ben. Är man hovleverantör ska man absolut själv se till att tjäna på det och inte vara anställd och låta andra leva på en. Den kloke personens fötter blir inte trötta med andra ord att är du en klok person så ser du till att inte slita ut dina fötter för andra människors räkning. Som jag alltid säger att det är inte den som är duktigast som lyckas utan den som tror på sig själv lyckas. Ta tex Nina sångerskan i Cardigans. Alla känner till att hon inte är en sångfågel direkt, men är en av sångerskorna i världen som tjänar mest pengar. Hur kan det komma sig om hon inte ens kan sjunga och inte är född med en klockren sångröst? Jo så enkelt att hon är så pass klok och tror högt om sig själv och därför tjänar pengar på det hon gör oavsett vad det är hon gör. Jag själv är dyslektiker och ändå är jag den mest besökta bloggaren i Uppsala och en av de större över hela Sverige. Är det för att jag är duktigast? Nej, så enkelt att jag tror på mig själv.

Se dig omkring och titta på de som har det bra ställt och ställ dig frågan hur det kommer sig? Det handlar sällan om deras skicklighet i att skapa utan det handlar mer om deras skicklighet hur de ser på sig själva. En person som inte reagerar på andra människor sätt att se på en är de som lyckas bäst. Skulle jag tro på alla människor som kommer med kritik hade jag inte utvecklats. Jag lyssnar bara på folk som själva är positiva för endast dessa kan se positivt på mig. Endast en dåre lyssnar på människor som projicerar sin negativitet på andra människor. Ingen negativ människa har med dig att göra glöm aldrig det. De har endast med sig själva att göra.

Därför litar folk på den som tror på sig själv.

Tänk dig att du ska åka en liten båt och inte kan simma. Du får ta med dig en person som kan simma och får välja mellan två olika personer. En av dem säger att han kan simma, men att han är inte så säker på att han kan rädda dig om du skulle ramla in i vattnet. Den andra personen säger också att han kan simma och han är helt säker på att han även kan rädda dig för att han har räddat massor av folk. Vem av dessa två skulle du våga ta med dig i båten? Ingen skulle våga ta med sig en som inte vågar förlita på sin egen förmåga för ingen vill dö liksom. Det är detta som händer när du innerst inte tror på dig själv. Folk är inte dumma utan de kan undermedvetet läsa av dig oavsett vilken nivå du befinner dig på i din förmåga att tro på dig själv. Är du en som tror på dig själv så kommer du att lyckas för att du ger den energin till omvärlden.

Eva berättade att hennes farfar hade emigrerat till U.S.A och långt senare så emigrerade två av hennes fastrar också med sina män. Männen till de två fastrarna var bröder. Endast Evas pappa stannade kvar i Sverige.

Eva är modist och kommer 16 augusti vara med i hattparaden i Stockholm som jag också vill delta i. Nedan ser ni mig med en av Evas kreationer.’

2 svar på ”Därför litar folk på den som tror på sig själv.”

 1. Hej Anne! Vilket bra blogginlägg!
  Ja visst är det så att du lyckas bättre om du tror på dig själv men det handlar också om att våga ta steget ut i det okända ibland. Du ska ändå försöka att göra kloka val.
  Som du skriver om din dyslexi så är det ett praktexempel på att det går visst att lyckas!
  Jag ger mig nu själv in i direktförsäljningsbranschen med större fokus då jag skapat mig utrymme för mer tid. Det intressanta är att människor ser en med andra ögon när man verkligen tror på det man gör och också lyckas och dessutom avstår från något så traditionellt som en vanlig anställning. Jag har lärt mig mycket under mina år och et är att det man tror på ska man inte göra avkall på och det allra viktigaste är att HA TÅLAMOD!
  PS/ ser med spänning fram emot att höra vad du ska göra för spännande avslöjande……
  Hoppas vi kan träffas snart!

  mvh
  Susanne Barkvik
  http://www.digitalhalsan.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *