En Hovdam bosätter sig på Stockholms slott

Reser du mycket i jobbet så kan jag rekommendera dig Beautiful home Stockholm (Beasp) där du kan få hyra tillfälliga bostäder.

En hovdam är en kvinnlig personlig assistent vid ett hov som bistår en kvinnlig kunglighet i officiella sammanhang. Hovdam har använts som en sammanfattande benämning på en kvinnlig hovfunktionär. Exempel på olika sorters hovdamer är en hovfröken, en kammarfröken, en statsfru, en hovmästarinna och en överhovmästarinna.

Min press och media ansvarige Emelie brukar säga att vi borde skaffa oss en tillfällig bostad i Stockholm. Först trodde jag att hon skojade, men hon var helt seriös. Tanke på att som mest så reste vi till Stockholm 3-4 ggr i veckan på pressmöten och kändismöten. Emelie skulle inte ha emot att bosätta sig på hotell i Stockholm de dagar då vi härjar där som mest.

Det finns husfruar och hovdamer som aldrig har gift sig utan har lagt ner sin själ på att jobba för kungahuset i Sverige. Dessa damer får då bosätta sig på slottet när de har pensionerat sig. Detta tycker jag är en fantastisk lösning när dessa damer inte längre orkar jobba utan vill dra sig tillbaka. Kanske borde bloggare som befinner sig i Stockholm så mycket som jag och Emelie gör också kunna bosätta sig på slottet. Jag är ju rojalist och skulle inte ha något emot att bosätta mig på slottet. För mig hade det varit en dröm och det är något jag skulle vilja göra i framtiden.

Dessa lägenheter som är tillfälliga bostäder i Stockholm är möblerade och det finns ca 190 stycken att välja bland. Jag bor i centrala Uppsala och ibland önskar jag att jag bodde ännu närmare centrum än vad jag gör i dag. Har alltid velat bo så centralt som möjligt fast att det ska ändå inte vara insyn till min lägenhet. Min första lägenhet hade jag mitt i centrum och när man klev upp för trappan kom man upp till en gård på taket innan man kom in till min port. Fortfarande drömmer jag om den här lägenheten och vill så gärna ha tillbaka den eller i varje fall bo i samma hus. Sedan jag flyttade ut från den lägenheten så drömmer jag ofta om den och att jag fortfarande har nyklarna dit. Om ni bara visste hur glad jag blir över dessa drömmar som fortfarande förföljer mig. Mina lyckligaste drömmar så är jag alltid i den lägenheten som var väldigt nära Clarion Hotell Gillet. I mina drömmar så brukar jag alltid gå in till min lägenhet genom Clarion Hotell Gillet och att tre trappor upp finns en restaurang. Jag bara älskar dessa drömmar och kommer förr eller senare åter hitta en lägenhet i det området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *