Kunglig besök på Waynes Coffee

Coffeeshopkedjorna expanderar som aldrig förr. Numera är deras caféställen mer än en lokal fikastund. Här sitter folk och jobbar, länge med sina datorer, sufplattor och smartphones. Waynes Coffee är inget undantag.

Waynes Coffee är en av de stora kedjedrakarna i Sverige. Det började 1994 på Kungsgatan i Stockholm och i dag finns det 88 enheter och bara i Sverige finns det 130 stycken.

Delägarna är Anders Stål och Daniel Nordström som är produktutvecklare och ansvarig inköpare.

Det startade med att Anders Stål och hans fru Lena besökte släktingar i Vancouver i början av 90 talet. Lenas syster hade träffat en man som heter Wayne. Tillbaka i Sverige startades då Waynes Coffee och döptes då efter den här mannen som heter Wayne.

Man vet att skalade ägg doppas i citron för att hålla färgen längre och då är de ju inte längre ekologiska så dessa ägg har valts bort på Waynes Coffee . Waynes Coffee cheesecake håller bara i 3 dagar just för att den är ekologisk. Man vill inte ha tillsatser i cheesecake bara för att det ska blänka längre och hålla längre.

Fryst lasagne innehåller förtjockningsmedel för att inte släppa vätska när man tinar den och även detta har man slutat med på Waynes Coffee.  Waynes Coffee  har symbiosen med Akademibokhandeln och Mio möbler.

Ägare: Anders Stål, Lena Madison, Marika Lagerberg och Margareta Nyström.

Antal enheter: I Sverige 88, Norge 32, Finland 6, Estland 2, Cypern 1, Saudi Arabien 5 stycken.

Omsättning 2014: 570 miljoner kronor

Nya enheter: 10 i Sverige och 5-10 enheter utomlands planeras.

Storsäljare: Caffe Latte

En trevlig lokal finns på Sveavägen 29 i Stockholm som också är Waynes Coffee som är två vånings med utsikt över hela Stockholm och som har haft Kunglig besök några gånger. Den Waynes Coffee drivs av Murat och Nazmiye Karatas som ni kan se bilder av ovan. I tidningen Se & Hör så har jag träffat på journalister som berättat att Kronprinsessan Victoria har besökt Waynes Coffee flera gånger och detta är väldigt roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *