Choklad med stevia har blivit hälsokost

När man ska bli nyttig är det viktigt att äta rätt tex välja bort socker och välja choklad med stevia i stället.

Jag har nu gjort mitt val när det gäller godis och då är det choklad mes stevia för min hälsa. Kakao innehåller som bekant en mängd nyttiga fettsyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Så nu när vi har tagit bort sockret ur chokladen är den rena hälsokosten. Ett regelbundet intag av kakao kan sänka risken för cancer, diabetes, hjärtsjukdom samt stroke med upp till 90 procent.

Så här bra är kakao choklad mes stevia

  • Theobromin och koffein: Uppiggande.
  • Kakaosmör: Innehåller hjärtvänliga oljor och svårsmält fett, som bland annat mättar bra.
  • Antocyaniner, katechiner och andra växtämnen: Stärker ditt immunförsvar.
  • Tryptophan: Gör dig glad.

Baka med Stevia gör chokladskålar

Du kan även göra bakverk med denna choklad genom att smälta i vattenbad och sedan låta fantasin flöda. Själv tänkte jag göra skålar med choklad och till detta behöver jag endast 1 skål, choklad och ballonger. Jag kommer då smälta chokladen i vattenbad. Sedan blåsa upp balonger till den storlek som jag vill att skålarna ska vara. Jag häller den smälta chokladen i en skål och sedan doppar jag uppblåsta ballongerna i chokladen som är smält. Sedan ställa det på en bakplåt tills det har stelnat. När det har stelnat så spräcker jag ballongen och kvar bli en vacker skål gjort av choklad som du kan fylla med glass, godis eller chokladbitar. Fantastiskt sätt att imponera på dina gäster som inte har en aning om vad det är du ställer fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *