Vill du bli kunglig hovleverantör åt kungafamiljen?

Hela kungafamiljen lider av dyslexi som är en ärftlig sjukdom och när man är dyslektiker så blir man i stället konstnärlig.

När jag gick i gymnasiet led jag väldigt mycket för att jag inte klarade av uppsatsskrivningar. Jag blev skickad till en som skulle utreda mina läs och skrivsvårigheter. Jag fick diagnosen grav dyslexi där jag kunde ta bort hela ord och lägga till andra ord. Dyslektiker kan blanda ihop bokstäver medans jag kunde byta ut hela ord som brygga mot mygga osv. Jag kunde inte ens stava mitt efternamn Marangoz för att jag kunde inte se hur många A som skulle vara med. Jag bytte därför efternamn för att slippa räkna vokalerna i mitt namn.

Jag har sedan dess fått mycket hjälp att kunna hantera min dyslexi. Jag måste fortfarande erkänna att när det gäller att förstå beskrivningar och att registrera sig mm kan ta evigheter för mig. Jag klarar fortfarande inte av att förstå en text genom att bara läsa igenom den en gång. Jag måste läsa flera gånger innan polletten trillar. Det märks också när jag talar att jag är dyslektiker för de pedagoger som är vana kan höra hindren. Ord jag omöjligt kan uttala, men skriva är diktatur och detektiv. Ord där flera d och t ingår är för mig omöjliga. Jag kan skriva dem, men att säga dem krävs mycket energi och tålamod.

När jag gjorde utredning så var jag på dåligt humör varje gång med kort mycket kort stubin. Pedagogen frågade mig vilket ämne jag var duktig på. Jag svarade bild så klart och läraren gav mig alltid de högsta betygen i ämnet. Då gick det faktiskt upp för mig att jag var konstnärlig lagd av en anledning att min hjärna fungerar på ett annat sätt. Jag lider även av AD/HD, men det är en historia för sig själv.

Konst av kungligheter & kunglig hovleverantör

Konst av Kungafamiljen tex är Marianne Bernadotte servicen som finns att köpa på Fyrklövern och “slottet brinner” av prins Carl Philip. Har du en konstnärlig sida så skulle jag kunna rekommendera. Det är en hemsida med butik där du kan beställa materialsatser och tillbehör för att kunna utveckla din konstnärliga sida.

Det bästa med denna sida är att det finns kurser för dig som är kreativ dvs hantverkskurser. Du som florist kan lära dig göra pappersblommor och kanske bli en hovflorist nästa gång en kunglighet gifter sig? Du kan då börja kalla dig för kunglig hovleverantör beroende på vad du har att leverera kungafamiljen. Just nu så finns det 2 hovleverantörer i Uppsala. En som är florist och en som var med och bakade tårtan. Nu kan du bli kunglig hovleverantör genom att gå kurser hos JAR form och sedan låta din kreativitet flöda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *