Nya skönhetsideal enligt män och kvinnor

Jag har varit på presslunch på Beauty through science kongressen som hölls på Waterfront Stockholm och fått lära mig massor om skönhetsideal och hur män och kvinnor tänker.

Vi fick lära oss massor om skönhetsideal över en god presslunch som innehöll Wallenbergare. Visste du att kvinnor precis vid ägglossning väljer ett manligare ansikte medans de efter sin ägglossning väljer mjukare utseende för att det är en sådan man vill leva med? Män dessutom väljer en kvinna som ser mer ung ut för att det indikerar fertilitet.

Det var presslunch under kongressen Beauty Through Science var några av världen ledande experter inom estetik närvarade tillsammans med vår VD som numera är VD för Nestlé Skin Health (Galderma är en del av Nestlé Skin Health).

Beauty Thorugh Science är den enda kongressen i sitt slag som fokuserar på estetiska behandlingar och i år för första gången är kongressen uppdelad i en kirurgisk och en icke kirurgisk del. Vi fick även om vi ville veta mer om certifieringen för estetiska injicerare för att ordförande för estetiska injektionsrådet var med under lunchen för att informera om detta.

Vi fick lära oss att även en lite baby på 3 månader hellre tittade på en bild med en vacker kvinna än på någon som inte var en fröjd för ögat. Att man som redan barn kunde urskilja på det som var vackert och inte vackert. Att män väljer en kvinna med proportioner som midja och bröst fick en av deltagarna att säga emot. Då förklarade föreläsaren att man kan inte blunda för verkligheten och att majoriteten enligt statistiken talar så. Han visade att man kan inte blund, hålla för öronen eller munnen när man har gjort statistik över hur människor tänker och känner kring skönhetsidealen. Den föreläsare som beskrev detta var plastikkirurgen Per Heden från Akademikliniken.

Jag älskar skrattgropor sådana som Cecilia Haldorsen på nedre bild har. Det finns inget charmigare och vackrare än när en kvinna skrattar och man ser att hon har skrattgropor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *