Så här blir du en duktig föreläsare

På Bettys inspiration fick vi denna gång lyssna på Lilian Arturén och Atle Johansen som är duktiga föreläsare och pratade om lycka.

För att bli en duktig föreläsare så är det viktigt att aldrig vara monoton när du talar. Du ska använda dina armar och röra dig på scen så att du inte står still. Om du inte hör någon feedback av publiken så kan du alltid ställa dem en fråga för att få med dem i din föreläsning effektivt. Jag brukar när jag föreläser alltid ställa publiken massa frågor för att de ska fundera lite innan jag själv ger dem den korrekta svaret.

Hur beter sig en typisk man och en kvinna (rolig historia)

Lilian Arturén och Atle Johansen berättade en rolig historia om att det alltid är kvinnan som ringer läkaren när mannen är sjuk. Läkaren bad dem komma akut på besök och ville tala med kvinnan i enrum om mannens dåliga hälsa. Läkaren sa att för att mannen ska bli frisk ska du laga 3 rätters middag och ställa upp på sex när han vill. Du ska även aldrig ifråga sätta honom och aldrig kräva feedback när du talar till honom. Kvinnan nickade och förklarade att hon hade förstått läkaren. När hon kom ut frågade hennes man vad läkaren sa och vilken diagnos han hade fått. Kvinnan svarade “du kommer att dö”, just för att kvinnan visste att hon aldrig skulle orka behandla honom med dessa kriterier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *