Jag ska intervjuas om näthatet

I dag ska jag träffa två personer som reser från Stockholms universitet till Uppsala för att prata om näthatet gentemot bloggare och offentliga personer.

Jag önskar att människor som är offentliga eller är bloggare skulle samarbeta mer i stället för att skapa intriger och konflikter. Jag hjälper gärna människor i den mån jag kan och jag önskar att folk också kan hjälpa tillbaka. Energi är oändlig och det är den även när man ger och tar i ett samarbete.

Jag mötte en fantastisk människa för några dagar sedan som både var hjälpsam och generös. Borde jag då inbilla mig att hon är naiv för att hon var hjälpsam och generös? Folk får lätt för sig att man är naiv och hjälper dem som om jag hade ögonbindel och inte var vid mitt medvetande när jag gjorde något gott för dem. Vad folk inte förstår är att det är en konst att vara hjälpsam. Det är en konst att vara snäll och det krävs mycket tålamod att kunna hjälpa andra människor. Tänk om jag nu fick för mig att denna fantastiska tjej jag mötte är naiv och försöker utnyttja henne. Tror ni att hon inte skulle märka det? Alla människor märker när någon utnyttjar dem. Det finns inte en människa på denna jord som fortsätter vara hjälpsam mot någon som inte ger något tillbaka. Vad skulle hända om jag var dum och började utnyttja henne? All den godhet hon skulle kunna göra för mig i framtiden skulle jag gå miste om. Kanske skulle jag kunna ta av henne 2-3 gånger till och sedan skulle hon försvinna. Har jag ens råd att gå miste om en god människa när jag vet att de inte växer på träd? Nu handlade detta inlägg egentligen om näthatet och jag anser att bloggare som förstör för varandra genom förtal kommer själva att förlora på det. Vissa blir av med sina jobb och vissa förlorar alla sina sponsorer pga av hur de bemöter andra blir de själva bemötta. Det man ger ut får man tillbaka 3 gånger så mycket enligt den gyllene attraktionslagen. Allt detta har jag sett med egna ögon hur det går utför vissa personer som själva har skapat problem åt andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *