Jag skulle önska en guidad tur om grekisk mytologi

När jag tänker på resor då tänker jag främst på alla museum som jag vill besöka.

Jag skulle vilja resa till olika länder enbart för att få guidad tur i olika miljöer som tex grekisk mytologi. Du kan boka hotell till Aten Jag känner en tjej som har fått guidad tur i Sicilien och då åkt igenom hela staden. När hon fick sin guidade tur genom Sicilien återberättades var man hade spelat in Gudfader filmerna. Det är något jag också önskar få uppleva för jag älskar nämligen alla tre filmerna om Gudfadern.

Ett land till som jag hade velat besökt är Rumänien och då vill jag besöka Greve Draculas Slott. Som furste kämpade verklighetens Dracula mot det Osmanska rikets expansion.

Jag har besökt Topkapi Sarayi (Slottet) i Istanbul där Murad den andra levde som Greve Dracula kämpade emot.

Istanbul har förut tillhört Grekland och hette då Konstantilopen. Grekerna landsförvisades och de som fick stanna kvar fick tillkänna ge sig som muslimer. Vill du veta mer om historia och är lika törstig som jag på historia så ska du absolut boka hotell i Aten.

Du väljer själv vart du vill åka jag kommer bara med tips på vart jag hade velat resa just nu om jag hade tid. Jag har fått inbjudan att resa till Mallorca i maj tillsammans med ett gäng sportiga typer som jag kommer att skriva mer om i framtiden. Jag kommer att ha ett möte med deras tränare med lunch inom kort och då ska vi planera hur vi ska lägga upp resan och att jag då kommer att gästblogga hos dem under deras resa. Mer om detta får ni reda på när deras hemsida och blogg har blivit färdigt.

Jag har hört att det ska vara väldigt billigt att leva i Grekland just nu pga av att de har dålig ekonomi. Nu kommer Grekland komma på fötter igen efter deras nyval om en ung lovande ledare som tågar fram. Vi får hålla tummarna för Grekland och besöka landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *