Folk vände mig ryggen för att jag kunde sjunga

Jag blev kontaktad av Linus Holm och han berättade om sin musik. Jag lyssnade på hans låt och jag bara älskade hans musik. Jag bad min press och media ansvarige Emelie Andersson att ta en intervju med honom.

Så här skrev han till mig:

Jag heter Linus Holm och är en singer song writer från Nyköping. Jag är aktuell med min debutskiva “Personligt”. En skiva som kommer innehålla svensk pop om hjärta och smärta. Mycket texter om relationer som flera kan relatera till. Idag släppte jag min fjärde låt och min allra första musikvideo till låten: “Repeat”. Jag skulle bli sjukt glad om du vill lyssna på den och säga vad du tycker. Ännu gladare skulle jag bli om du spred vidare den till nära och kära. Hade varit grymt kul om flera kunde lyssna och tycka till. Om du vill lyssna vidare finns det tre andra låtar på min YouTube kanal och på Spotify. Jag hoppas verkligen att du gillar låten. Ha en jätte bra dag!

Redan som liten hade han ett starkt intresse för musiken, när han var åtta år skrev han sin första låt som handlade om hunden Fanny. 2015 är tjugoåriga Linus Holm från Nyköping aktuell med sin debutskiva ”Personligt”.
Det har inte alltid varit en lätt väg men det är via musiken som Linus Holm kan bearbeta händelser som han gått igenom i livet. Musiken fungerar som en terapi och i samband med att låten senare bli färdig och släpps så kan han även släppa själva händelsen och gå vidare. Det är så Linus ser sin musik, som terapi för honom själv. Hur har musiken fått denna betydelse för dig?
– Musiken är och var en viktig del i mitt liv. Jag tyckte aldrig om sport eller så, jag gillade att sjunga. Jag mobbades av de andra barnen i skolan för att jag var annorlunda och det gjorde att intresset för musiken bara växte. Jag fick ofta frågan av lärarna om jag ville sjunga på avslutningarna och när jag gjorde det blev klasskamraterna allt mer taskiga, men jag slutade aldrig! Jag tyckte det var roligt, men samtidigt ensamt då folk vände ryggen mot mig. Det var då jag började skriva musik, jag skrev om hur mobbningen var. Och det hjälpte mig och gjorde att jag kände mig mindre ensam.
Hur menar du med att folk vände dig ryggen?
-Jag tror att en av anledningarna kan ha varit avundsjuka. Det verkade irritera folk att jag blev tillfrågad när det gällde avslutningar till exempel. Avundsjuka är väl det enda jag kan komma på. Jag försökte ibland få vara med när de andra lekte, men jag var alltid tvungen att göra olika test för att få vara ”en i gänget”. Det kunde vara allt från att cykla utan hjälm för en brant backe till att springa framför en bil. Jag var liten och visste ju inte bättre. Men avundsjuka är nog en del men vissa verkade tycka att det var roligt att trycka ner mig.

Har du låtit denna negativitet kommit åt dig och påverka din skapar glöd?
-När jag växte upp lade jag av med musiken då en del ofta gav taskiga kommentarer, det vart för mycket. Men under tiden då jag flyttade runt ofta började jag skriva igen. Och jag märkte att jag faktiskt mådde bättre av att skriva än när jag inte gjorde det. På mitt behandlingshem satt jag ofta på nätterna och skrev text efter text. Men jag sjöng aldrig. Det var av en slump som min musiklärare hörde mig sjunga när de andra eleverna hade gått hem. Han övertalade mig att följa med till musiksalen och efter det spelade vi in mina texter med musik. Då återfick jag även glädjen av att sjunga och jag började må mycket bättre!
Hur går det till när du skriver en text, vad händer i huvudet?
-Då jag skriver som mest är under natten, utomhus med en eller två cigaretter. Då sitter jag med mobilen och bara skriver. Nästan alla texterna till låtarna på skivan har skrivits på just det sättet. Ibland kan jag skriva flera texter samtidigt, men jag använder inte alla texter. Har ett helt block med texter som jag inte gjort en enda låt av. Men jag älskar verkligen att skriva.

Om du får drömma, hur vill du att ditt liv ser ut om 5 år?
-Jag hoppas att jag på ett eller annat sätt jobbar med musik. Men jag skulle även kunna tänka mig att arbeta som författare. Jag älskar att skriva och inte bara låt texter. Även dikter och noveller. Mitt mål innan jag fyllt 30 är att jag ska ha en hund. Jag vill ha en svart labrador och den ska heta Krita. Om jag får drömma vill jag vara signad på ett skivbolag, åka på livespelningar, träffa människor, sälja skivor etc. Det hade varit nice! Vill jag nå dit måste jag jobba stenhårt och det är jag beredd att göra. Men samtidigt får man inte glömma bort att ha kul under tiden och det har jag!

På fredag den 16 januari kommer din låt Repeat ut på Spotify och övriga musiktjänster. Har du något speciellt minne du alltid kommer bära med dig från perioden du spelat in din debutplatta?
-Att välja ut ett speciellt minne är skit svårt, det finns så mycket! Men det bästa minnet är nog ändå när vi repade inför festdagarna i Nyköping. Jag och studion fick gå upp på stora scenen tillsammans och spela låtarna. Det minnet kommer jag absolut komma ihåg. Det var dessutom första gången jag fick stå på scen med ett live band. Det var stort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *