Har ni sett filmen Labyrint?

Filmen Labyrint handlar om Sara som letar efter sin bror i trollkarens slott.

På vägen till den sagolika slottet i Labyrint träffar hon på en liten talande mask. Masken säger “allo” och Sara tittar konstigt på masken och säger “sa du hallo”? Masken svarar “nej jag sa allo men det är väldigt nära hallo”. Sara var förvånad över att masken hade talförmåga. Masken själv tolkade henne bokstavligen och rättade henne från hallo till allo och hade inte förstått vad det var som hon egentligen frågade.

Sara sitter barnvakt åt sin lillebror som bara gråter och gråter. Hon önskar då att lillebrodern ska försvinna. Hon säger en trollformel och brodern försvinner. Då får hon panik och behöver då söka igenom slottet i en fantasivärld i Labyrint för att hitta sin lillebror. På vägen till slottet hittar hon två dörrar. En som leder henne närmare slottet och en som leder henne ännu längre bort från slottet. Det är två ytterdörrar med talande handtag. Eftersom det är en fantasifilm så talar nästan vad som helst i filmen. Du finner talande träd, dörrhandtag, björnar mm.

I filmen möter hon även nedan figur som hon ställer frågan om vilket håll slottet ligger åt. Denna person låter precis som en människa jag känner och kan ge tomma svar som:

-Man måste ändra perspektiv och skifta fokus

-ibland tar det långt tid att lösa ett problem ibland tar det kortare tid

-När man tror att man går åt rätt håll så visar det att man går åt fel håll

Denna människa som jag känner lyssnar dåligt och avbryter en för att sedan fylla i med tomma råd. Hennes favoritsvar är skifta fokus och ändra perspektiv detta mal hon på varje gång. Hon kan mala på och tala långsamt och när hon väl ska säga något personligt då får hon tillfälle att säga något som gör ont hos en.

Det jag gillar bäst i filmen är inredning och ytterdörrarna som är så vackra. Fler ytterdörrar finner ni hos.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *