Warrior

Nu på onsdag skulle regissören/skådespelaren Anette Skålberg ha sin premiär för föreställningen Warrior.

Detta skjuts upp och jag kommer att återkomma när det blir aktuellt igen för Anette. Nedan bjuder jag på bilder när jag, Anette och Emelie kopplade av i Stockholm för att vi just hade haft presslunch på Djurgården tillsammans. Båda följde med som mina gäster.

Jag har stor erfarenhet av pressmöten och gav Anette tips på hur hon kan lägga upp sin premiär och hur hon ska gå till väga för att nå press och media.

Så här såg pressinbjudan ut som jag fick hem av Claudia Unda (pressansvarige)

ATT FÅ STANNA KVAR

Hur lätt är det att som ensamkommande flyktingbarn komma till ett annat land? I den här musikalen får ni möta två systrar som har alla odds mot sig när de möter det nya landet med både glädje och sorg. Huvudrollerna spelas av 2 st. flickor i 13 årsåldern samt att alla medverkande skådespelare är barn i åldrarna 11-18 år.

KÄR SOM FAN

Homosexuella handlingar är förbjudna i 80 länder och territorier runt om i världen. En oskyldig romans mellan två personer av samma kön kan på vissa ställen resultera i långa fängelsestraff, spöstraff eller i värsta fall döden. Men här i Sverige är allting bra, här är det stor tolerans. Eller? Accepteras samkönad kärlek? Hur är det egentligen om du är ung, går i skolan, och blir kär i någon av samma kön? Är alla okej med det? Vågar du berätta? Vågar du stå för vem du älskar? Accepterar du vem alla andra älskar? En musikal om kärlek! Musikalen spelas av ungdomar!

WARRIOR

I hela sitt liv har Liv längtat kärlek och att någon ska se henne. Därför låter hon andra använda hennes kropp. Därför står hon ut med våldsamheterna. Därför ursäktar hon alltihopa varenda gång! Men hon orkar inte längre med sig själv. Hon orkar inte vara ensam med ångesten. Hon orkar knappt vakna vissa dagar. Hon ser ingen annan utväg. Det är lika bra att hon gör slut på alltsammans. Men då har hon inte räknat med sig själv…. Ett vrål är på väg upp ur jorden. Ett vrål är på väg från hennes inre. Ett vrål som sliter sönder tid och rum. Hon slåss för sitt liv. Hon är en Warrior. En musikal om att leva.

Ett par nummer från varje musikal kommer visas, regissörerna kommer berätta om föreställningarna och det kommer finnas möjlighet att intervjua regissörerna tillsammans med huvudrollsinnehavarna. Säg gärna till i förväg vem eller vilka ni är intresserade av att intervjua så ordnar vi en tid för det.

Dessa finns bland annat där för intervjuer:

Anette Skåhlberg

Prisbelönt författare aktuell med Znapp, sin 30e bok nu i november, guldbaggenominerad filmare med många prisvinnande kortfilmer bakom sig, och skådespelare som i vinter är aktuell med långfilmen Johanna, gjord i en enda tagning genom hela Uppsala. Anette har skrivit manus och libretto till både Kär som fan samt Warrior, som hon också regisserar båda två. Hon är en av de två skådespelarna i Warrior. (Besök gärna Uppsalas största blogg www.veckomagasinet.com där ni kan läsa en del om Anette Skåhlberg och vill ni se henne live så ska ni smsa veckomagasinet till 72722 för att prenumerera på Mikz.)

Claudia Unda

Lead sångerska som turnerat i flera år med olika band och släppt ett antal skivor, hon har medverkat i otaliga TV-program där hon haft sångframträdanden och hon var en av medlemmarna i AI som 1999 tävlade i Melodifestivalen. En uppskattad och bokad showartist med hela världen som arbetsfält. Claudia regisserar Att få stanna kvar som hon också har skrivit manus till. Claudia är kompositör tillsammans med Christian Bingmark till musiken i både Kär som fan och Warrior. Hon är en av de två skådespelarna i Warrior.

Som den förälskade Sara i Kär som fan kan vi se Ellen Lövgren (Ellen var senast med i Svensktoppen Nästa P4 Uppland) och en av dem som kritiserar hennes kärlek mest är Cissi, spelad av Sandra Wikström (Sandra medverkade i Idol 2013 där hon kom femma.)

Angelina Sander-Unda och Ruth Östman spelar huvudrollerna som de två systrarna i Att få stanna kvar. Två ensamkommande flyktingbarn som tar sig till ett annat land för att söka trygghet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *