Får du veta mer om någon än du orkar ta in?

Är du som jag i en knepig situation där du vet mer om folk än du vill ta del av?

Vem jag än möter så pratar alla om samma man för mig och jag orkar inte längre höra allt om den här mannens liv i detalj. Jag möter denna man en gång var 3:e år om jag har tur, men vet mer om honom än någon annan. Detta för att varenda människa jag möter pratar om honom. De vinklar honom från alla olika håll och kanter. Jag kan även typsnittet av denna man och vet alla hans brister både personliga och vilka vitaminbrister han har.

Jag vet t.o.m. vad hans favoritmat och favoritfilm är. Om folk bara visste hur jag vill ta en gevär och skjuta mig själv varje gång någon öppnar munnen och säger hans namn till mig.

Jag kan må hur dåligt som helst och vilja prata om något som berör mig. Samtalet utvecklas då på detta sätt:

Jag: Nu orkar jag inte mer för jag blir så trött…..

X: Det påminner mig om den där mannen hur han kan trötta ut både mig och folk omkring honom bla bla bla

Hans liv blir en bok

Dessa människor borde skriva av sig och ge ut en bok som ska heta “Get over him”. Nästa bok ska heta “Get a Life”. Tredje boken borde heta “How I got over him”. Sista boken borde få heta “My new Life without him”.

Jag som ska ge ut en bok på riktigt behöver inte längre göra det för jag kan ge ut en bok om en man jag knappt träffar, men vet allt om.

“Tänk om alla dessa människor la ner samma energi på studier som de lägger ner på att tala om honom. Dessa människor hade blivit högt respekterade forskare med en hög lön. “

Min teori på varför människor ältar samma människa är att de inte orkar ta ansvar över sina egna liv och letar efter en syndabock. De söker en legitim väg till sitt eget misslyckande.

Den som skyller i från sig förhandlar bort sitt eget människorvärde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *