Retorik, Kroppsspråk och dess betydelse

På Bettys inspiration Business frukostmöte 06.30 i industrihuset fick vi lära oss om kroppsspråk och retorik av Linda Gerstenmayer .

Att göra ett bra första intryck och kunna tala inför människor är två saker som är otroligt viktiga när man driver företag. Med rätt kroppsspråk och retorik kan du skapa förtroende och göra ett bra första intryck, något som är grundläggande för att lyckas med affärer. Att sedan lyckas göra en bra presentation till den potentiella kunden är ofta avgörande för att en affär ska gå i lås.

Jag upplevde Linda Gerstenmayer som väldigt jordnära tjej och hon ingav förtroende när hon föreläste om retorik.

Linda Gerstenmayer, föreläsare och skådespelare, har hjälpt stora företag som Nike och SATS men även privatpersoner att utveckla sitt kroppsspråk och sin retoriska förmåga.
Linda Gerstenmayer gav oss verktygen för att bli en ännu bättre talare men berättar även hur man genom att ge rätt signaler med både röst och kropp kan ge det bästa första intrycket. Med sitt humoristiska sätt att föreläsa bjuder hon på många skratt och stor inspiration.

Vi fick bl.a lära oss att man bör visa sina handflator när man talar för det indikerar att man inte döljer något och kommer obeväpnat. Att man också hellre ska luta sig fram när man hälsar på något för att visa att man är genuint intresserad av personen. Att hålla händerna i kors kan ge en viss pondus på bild, men i verklighet ska man inte se så dryg ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *