Därför växer inte vissa duktiga entreprenörer

Alla gick igenom sina idéer och min idé handlar om att man kan växa genom att man hjälper varandra.

Jag kan tidigt se vilka företagare som kommer att växa och vilka som kommer att stå på samma ruta hela tiden. Det finns duktiga entreprenörer, men deras hinder ligger i att de inte har förstått hur man samarbetar. De inser inte värdet i att hjälpa andra utan de tror att människor är endast till för att hjälpa dem. De tror att de som lyckas som företagare har fått rätt hjälp. Är du sorten som bara tar emot och inte inser att du även ska ge för att energi ska flöda så kommer du själv heller inte att utvecklas oavsett vilken hjälp du får på vägen.

En kan inte göra allt, men alla kan göra något. Kan du bidra med det du är duktig på så kan du hjälpa. Folk tror att den som har en bättre ekonomi kan hjälpa. Fast folk ger ju inte bort pengar så då handlar det heller inte om en bra ekonomi. Det handlar om vad du förmår kunna göra för en annan människa så att den människan känner att det är också roligt att hjälpa dig. När en person hjälper någon som inte är villig att hjälpa tillbaka så förlorar man den personen. Att hjälpa handlar inte om ett tillfälle utan har du en bra kontakt så kan ni hjälpa varandra i flera situationer. Vi alla vill bli sedda och tar du bara emot utan att ge något tillbaka så känner sig folk heller inte att de blir sedda av dig. När en människa inte känner sig sedd går de vidare. Detta är egentligen inte en svår ekvation och ändå förstår inte vissa varför de stampar på samma ruta trots att de är så duktiga i det de gör.

Ett lyckad samarbete innebär att båda lyckas

Jag samarbetar med en tjej sedan flera månader tillbaka. Tack vore mig har hon lyckats bli otroligt stor och tjänar väldigt mycket pengar just nu. Hon i sin tur gagnar mig otroligt mycket tillbaka så att jag i mitt företag har utvecklats ännu mer. Hur hade situationen sett ut om bara jag hjälpte henne utan att hon kom på tanken att hjälpa tillbaka? Då hade jag dragit mig undan efter ett tag och hon hade inte kunnat fortsätta att utvecklas. Än i dag hjälper vi varandra trots att det nu går bra för båda två. För att jag ska lyckas måste jag se till att hon lyckas. För att hon ska lyckas måste hon se till att jag lyckas. Detta är den enkla ekvationen för de som verkligen lyckas.

4 svar på ”Därför växer inte vissa duktiga entreprenörer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *