Hur bör en hemsida se ut för att du ska kunna sälja varor & tjänster på nätet?

Jag var en gång på en föreläsning med en säljcoach och han berättade för oss vad som säljs mest på nätet.

Jag fick lära mig att varor och tjänster som säljs mest via nätet är böcker, skor och elektronik. Dessa fungerar bäst via näthandel och det är något att tänka på om du har en välbesökt blogg att då använda dig av affiliate med dessa som innehåll.
De som inte är lika enkla att sälja via näthandel är smink, linser, leksaker och parfym. Jag som är bloggare vet då vilka produkter jag inte ska försöka sälja via annonser eller affiliateprogram på min blogg.

En hemsida ska inte vara krånglig utan det ska vara så lätt som möjligt så att man som kund inte tappar tålamodet.

På första sidan ska det finnas både bild och text för att det ska vara lätt att hitta. En sida med bara text får kunden att direkt tappa intresset. Bilderna ska vara i färg. En hemsida ska vara byggd så att en 7 åring förstår då är det garanterat att alla har förstått. Jag som är dyslektiker behöver mycket bild mindre text för att förstå.

Du kan få tips hur du gör bra webshop på Smelink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *