Att slösa bort sina dagar på negativitet

Vet du hur du kan fylla dina dagar med glädje?

“Kom ihåg att för varje gång du är arg på någon eller tänker en tanke där du var arg på en person så förlorar du tid av glädje.

Om någon har gjort orätt mot dig så läker tiden dina sår eller hur? Fast tiden du slösar på att gå omkring och tänka negativa tankar är tiden du slösar från din värdefulla tid. Om du går omkring och tänker på hur illa någon har gjort dig under ca 2 minuter så har du faktiskt slösat 120 sekunder av ditt liv igen. Nu har du gått åter miste om lycka och glädje med 120 sekunder, har du råd med det? Denna tid kommer inte att komma tillbaka. Pengar kan komma och gå, hälsa kan komma och gå, men den tid du förlorar kommer aldrig mer tillbaka.

När folk gräver en grop anpassade till sin egen storlek.

När folk klagar på hur elaka folk är mot dem så ser jag bara hur de åter slösar på sina liv. Är det så viktigt att andra ska behandla en bra? Låt folk först och främst behandla sig själva bra. En som ändå inte klarar av att behandla människor bra kommer förr eller senare hamna i sitt eget grävda grop. Låt dessa människor få gräva vad de nu önskar gräva för djup grop. Det är ändå inte din grop och du ska inte ramla i den. Du kan bara ramla i din egen grop så sluta klaga på livet eller klaga över hur elaka folk är. Klagar du på folk gräver du djupet och klagar du på ditt liv gräver du diametern av din grop. När du har grävt länge nog så får du plats i den och sedan kan vi begrava dig, är det verkligen ditt mål med klagandet?

2 svar på ”Att slösa bort sina dagar på negativitet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *