Hur du kan marknadsföra dig på ett sätt alla kan dra nytta av

Martin  ger en rad tips på hur man kan marknadsföra sig på ett sätt som alla kan dra nytta av.

Martin träffade jag första gången genom Atrium Ljungberg när vi hade ett chefsmöte med alla butikschefer från vår mode Galleria. Han var inbjuden föreläsare för oss den gången.

Skapa säljare i alla du möter. Om de gillar dig och dina produkter så kommer de prata brett om dem och hjälpa dig sälja.

Vårda dina tipsare. Om någon ger dig ett tips på en kund och det blir affär, se till att denna tipsare får en bit av kakan om du vill fortsätta få tips. Som en säljare som får provision, inget konstigt, men många missar detta. Hur skulle du själv vilja bli belönad?

Du kan bara påverka omdömen på nätet om ditt företag på ett enda sätt, göra riktigt bra jobb som imponerar. Använd REJTA.SE aktivt. Börja ringa kunder på måndag och be dem om omdöme. Lägg också en länk till REJTA.SE på er hemsida.

Content marketing: Använd youtube, blogg, facebook för att utbilda dina potentiella kunder, så att de får det lite lättare i livet och gör dem rikare. Detta kommer människor ihåg. Var givmild med din kunskap. John Deere startade kundtidning redan 1895, med fokus på kundens lönsamhet, inte JD:s produkter.

Väldigt få företag har en unik produkt idag, även om de säger det. Däremot är ni säljare unika. Du kan med lätthet göra skillnaden mellan att få sälja eller inte. Ytterst svårt att bara påverka detta med en annan produkt.

Inte läcka osäkerhet. Du måste träna på detta i rollspel om du blir osäker på kunders invändningar. Osäkerhet visar du med andning, kroppshållning, röstläge. Vet du vad du ska svara om kunden plötsligt säger att du har ett högt pris? Kan du svara på detta utan den minsta tvekan? Det är få som kan.

Lotta Schelin har fått 4 diamantbollar, hon har tränat mycket för att få dessa. Gör en träningsplan som på gymmet. Vad behöver du träna för att bli ”starkare”?

Fråga dina vänner som är bra på att vara ärliga om de blir övertygade när du säljer till dem.

Känslan du har direkt efter du gjort en bra affär? Du känner dig oslagbar. Utnyttja detta, vänta med firandet. Ring fler kunder med detta självförtroende och sälj mer. Sedan går du ut och firar.

Hur låter din presentation/pitch? Skapa nyfikenhet! Om syftet är att boka in ett säljmöte med den du pratar med (inte sälja på plats) berätta då lagom mycket. Skulle du vilja se en film som er vän redan berättat hur den slutar?

Se till att du vet vem du pratar med när du ringer en potentiell kund och att kunden känner detta snabbt i samtalet. Många gånger är detta avgörande för om de ska lyssna vidare eller ej.

Använd ord som är laddade med smaker, lukter, ljud när du berättar om dina produkter. Detta minns kunder bra. ”Vakna till fågelkvitter”, ”Doften av nybryggt kaffe”.

Ett svar på ”Hur du kan marknadsföra dig på ett sätt alla kan dra nytta av”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *