28 februari är det dagen då Olof Palme blev skjuten på öppen gata

Olof Palme är min hjälte för han hade kort stubin och kunde skälla ut politiker med hår och hull för att nästa dag skulle det vara som bortglömt.

Nedan melodi är konstruerat till Olof Palmes ära skriven av Benny Andersson. Älskad och hatade Olof Palme som föddes ur en överklassfamilj och tog parti för dem som var mindre lottade i samhället. Han anses ha varit helt färgblind när det kommer till människor och etnisk tillhörighet.

 

I filmer brukar överklassen visas som de onda och de fattiga som goda. Att man är född fattig innebär inte att man är född god. Om du är född rik och ändå väljer att stå på de fattigas sida då är du god för fattigdom är inte självvald för att automatiskt anses vara det goda. Det är när du har den fria viljan och väljer det goda som du anses vara god.

Att vara maktlös innebär inte att vara god, utan att ha makt och använda den för de maktlösas skulle är vad jag kallar för godhet och därför är Olof Palme min hjälte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *