Visa ditt rätta jag en bok av Anna Karin Lingham

Denna bok heter Visa ditt rätt jag som är en handbok för alla som vill stärka sitt personliga varumärke.

Anna Karin Lingham gav mig ett signerat bok som jag ska läsa för jag älskar allt som har med personlig utveckling att göra.

Böcker jag läser handlar mest om andlig uppvakande och personlig utveckling. Jag läser aldrig romaner, deckare eller annat som är påhittad. Romaner och deckare kan jag lika gärna se på film och än att läsa i bokform. Inom bokväsendet så vill jag växa som människa och lära mig kunskap. Jag älskar även historieböcker, men jag föredrar då hellre att se en dokumentär om den historia jag är intresserad av.

Anna-Karins fem råd hur du kan stärka ditt varumärke som småföretagare:

  1. Tydliggör din identitet – din självbild. Vad du står för och vad du vill. Om du som individ vet vad du står för själv har du lättare att driva företaget framåt, som småföretagare är du så kopplad till företaget.
  2. Agera konsekvent och tydligt utifrån din identitet. Det påverkar det bemötande och resultat du får från kunder och andra.
  3. Synka dina och företagets mål. Som småföretagare ska du se till att företagets och dina egna mål är i harmoni med varandra. Tillsammans ska ni stå för det ni vill. Som individ kan man inte avvika för mycket – om man till exempel vill driva ett trendigt företag, då kan du inte agera traditionellt själv.
  4. Lägg jantelagen åt sidan. Våga kliva fram och visa ditt företag som individ. Här kan du gå tillbaka till råd ett – om du tydliggjort din självbild vågar du också stå för det som är du. Var inte för blygsam, utan kliv fram – det är då ditt företag kan uppfattas som stadigt, starkt och trovärdigt. Är du alltför blygsam, då kommer också företaget uppfattas som ostadigt och osäkert och det har du inte råd med som småföretagare.
  5. Samarbeta om ni är flera. Om man är fler i företaget så handlar det om att samarbeta smidigt. Se till att ni känner till varandras personliga varumärken eller mål och kärnvärden. Då är det lättare att komplettera varandra på bästa sätt – och det är lättare att tillsammans attrahera kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *