Citat Nelson Mandela, kunde inte sagt det bättre själv som modebloggare i Uppsala!

Må Nelson Mandela vila i frid!

“Vad vi fruktar mest är inte att vi är otillräckliga.
Vår djupaste rädsla är att vara omåttligt kraftfulla.
det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer mest.
Att spela obetydlig förbättrar inte världen. Det finns ingenting upplyst med att förminska sig för att andra inte ska känna sig osäkra.
När vi låter vårt eget ljus lysa, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma”.

I mitt liv har jag aldrig läst något bättre citat än Nelson Mandelas. Så klockrent sagt att inte förminska sig själv eller att inte spela obetydlig. Jag som driver en modeblogg i Uppsala har fått stå emot mycket kritik både genom bloggen och i mitt privata liv. Människan blandar ihop ödmjukhet med att förminska sig själv. Jag är inte ödmjuk eller ärlig om jag förminskar mig själv för att andra inte ska känna sig osäkra. Jag blir tvärtom en ensam människa om jag umgås med människor där jag blir tvungen att dölja mitt verkliga självförtroende. Jag har ett självförtroende, en självkänsla som är stark som muren och jag stöttar människor i min omgivning till att nå denna självinstinkt att tro på sig själva. Delad glädje är dubbel glädje innebär att när man gör andra människor glada blir man själv dubbelt så glad.

En människa som sårar har inte ett gott självförtroende. Mitt starkaste kort för mitt goda självförtroende och självkänsla bevisar jag genom att jag lyfter upp människor i min omgivning. Självförtroende ligger inte i vad folk tror att skryta.  Äkta självförtroende handlar om hur du bemöter andra människor.

Du är inte min vän om jag ska behöva förminska mig, du är inte min vän om du missunnar mig glädje. Det går åt så mycket energi till att lyfta upp människor som vill dra ner en som tack.

Jag lyfter upp människor jag umgås med och får dem att tro på sig själva. Jag anser att det är äkta kärlek till människor att få människor att tro på sig själva. Jag väljer bort människor som missunnar mig glädje. Jag väljer hellre att vara ensam än att umgås med någon där jag inte får vara mig själv. För jag blir mer ensam i en sådan människas närvaro än när jag är helt ensam.

Jag tror mer på mitt eget inre kompass än människor som spelar mediala för att i stället såra en. Hur de än sårar en så inser de inte att universum hör deras känslor och därför sveper de om sig själva med de sår de har försökt lägga på andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *