Därför tackade jag nej till att spela en roll i serien Muhtesem Yuzyil (magnificent century) som handlar om Osmanska riket

Det började med att jag gick med en Facebook grupp där de sökte olika talanger. Jag har inga skådespelartalanger, men jag gillade att följa de andra som satsade järnet för att få roller i olika filmer.

Det finns en man som heter Acun som äger en egen tv kanal och mycket media lyckad person som har en eget företag som heter just Acun Media. Jag började skriva om honom och skojade om att “vad Acun är för Turkiet är jag för Sverige“. Fler och fler började då att följa det jag skrev och till slut kontaktades jag av Umur Colak som jobbar inom talangjakten  (Ucanfil) efter att ha följt länken till min blogg. De ville att jag genast skulle åka till antingen Istanbul eller Berlin för att bli fotad och registrerad. Samtidigt som Umur Colak så kontaktades jag även av ATAKAN GÜNGÖR FAMİLY AJANS som ville placera mig i andra serier som pågår just nu i Turkiet. Jag tackade genast nej till ATAKAN GÜNGÖR FAMİLY AJANS. De fortsatte att kontakta mig och ville att jag skulle starta deras filial i Sverige.

Länge funderade jag på om jag skulle våga ta riskerna och åka. Jag fick deras personliga nummer så jag kontaktade Umur Colak per telefon. De ville att jag skulle provspela, bli fotad eller åtminstonde komma på en intervju. Jag ville ha klara besked att kommer jag ska jag också bli garanterad en roll och inte ta några risker att åka tillbaka. De lovade att om jag fick en roll skulle de betala kost och logi för mig under hela vistelsen.

Jag fick stöd från hela min familj att åka till Istanbul och många av mina vänner förstår inte varför jag inte tog denna chans.

Jag fick även veta vilka fler som skulle åka ut ur serien ganska omgående och vilka roller de sökte. De berättade också att denna serie kommer att upphöra helt under juli månad 2014.

Vill du bli morgondagens stjärna?

Är det någon läsare som själv är intresserad över att spela en roll i en serie så kan ni kontakta mig så får ni direktnumret till filmteamet. Skriv till [email protected]

Dessa är äkta imiterade smycken från Hurrem Sultan och är tillverkade långt innan filmen Muhtesem Yuzyil (magnificent Century) gick på tv.

De är inte guld, men priset är 1500 kr för örhängen, halsband och ett armband till.

Dessa Hurrem Sultan smycken är köpta i Bodrum, en turistort i Turkiet.

Vem var Hurrem Sultan

Hürrem eller Karima, född Alexandra Anastasia Lisowska 1500/1506, död 1558, var gift med den ottomanske sultanen Süleyman I. Ursprungligen en slavkonkubin.

Hurrem Sultan tros ursprungligen ha varit från Ukraina, dotter till en ortodox präst, född i staden Rohatyn, som då tillhörde Polen. Hurrem sultan kidnappades under 1520-talet av tatarer och fördes till slavmarknaden i Istanbul, där hon köptes till sultanens harem.

Hurrem Sultan blev snart sultanens favorit i haremet, och attackerades och misshandlades av sin rival, den dåvarande tronföljarens mor Mahidevran. Detta fick sultanen att förvisa Mahidevran och deras son, tronföljaren, till provinserna. Hurrem Sultan blev då sultanens oomstridda favorit, något som bevisades genom att sultanen frigav henne och gifte sig med henne, något som normalt aldrig förekom bland de ottomanska sultanerna. Han gjorde också hennes son till tronarvinge.

Välgörenhet av Hurrem Sultan

Esther Handali fungerade som hennes personliga sekreterare och budbärare, och hon deltog i många byggnadsprojekt och sociala projekt runt om i det ottomanska imperiet; hon grundade bland annat ett sjukhus för kvinnor nära slavmarknaden i Istanbul och ett soppkök för de fattiga i Jerusalem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *