mat mässan Martin & Servera med kockduellerna på konsert och kongress i Uppsala (svenska kocklandslaget)

Det var en trevlig kulinarisk tillställning med företag som Delicato, Martin & Servera, Lantmännen, Svenska kocklandslaget mm. Jag fick prova på nya smakupplevelser, viner och ostar. Följ med i företagens djungel vad de har att erbjuda företagare.

Alla grossister hade samlats för att demonstrera sin varor och tjänster för olika företag i Uppsala. Företaget utvalda bjöd oss på olika kex varianter. Vid varje bord bjöds det på så pass mycket att det var omöjligt att smaka på allt för man blev mätt. Till skillnad från Kaffe & Chokladfestivalen som bara bjöd på små smulor och tog entré 170 kr så var Martin & Servera mycket generösare på vad de bjöd oss företagare på. Perfekt att smaka på choklad när man driver en mode blogg i Uppsala.

Lithells bjöd på olika skinkor med dressing till

Martin & Servera hade scenen och därframme styckade de en hel gris och lärde ut enkla knep för styckteknik. Jag fick lära mig att man följer senor i köttet för att stycka lättare. Kocken berättade att det fanns kurser att gå, men att han själv var självlärd.

Seefood hade mat från havet

Från Cambells ser vi Monika Englund (Distriktansvarig), som presenterade varor från Blå Band, Touch of Taste och Bong.

Peter Hammarström från Falkenbergs lax bjöd oss på den godaste laxen. Företaget heter Falkenbergs Laxrökeri AB.

Från Tulip Foodservice har vi Jimmy Möller (Key account Manager Foodservice) som bjöd på olika charkuteri & kött.

Från Valoratrade Sweden ser vi Rickard Danielsson (Sales Representative Foodservice) som hade choklad i alla smaker som jag fick prova genom min mode blogg.

Mitt i vimlet mötte jag Annso som var där med företaget Hotell Linné och sina chefer. Min gäst är Anna Hovdegård som driver skönhetssalongen Uppsala by Beauty.

Delicato hade massor av gott att bjuda på.

Det fanns också vinprovning och jag fick lära mig att viner som det står Brut på är bra för folk som lätt får huvudvärk av röda viner. Tydligen är de också dyrare viner.

Första gången fick jag smaka på vildsvin och det smakade som nötkött. Jag kunde inte förknippa smaken med fläsk. En aning smakade det som gris, men jag insåg hur mycket godare och finare kvalité det är på vildsvin. Dessa vildsvin är från Polen.

Ägg som gör skillnad står det på tröjan. Han var där och skänkte äggen så fick man bidra med den summa man ville. Detta till förmån för bröstcancer och rosa bandet.

Nedan vin och sprit från företaget Edrington Sweden.

Något jag aldrig glömmer är ostprovningen då jag fick prova den godaste rökta osten. Nu kära läsare ska jag i väg på Frukostmöte tillsammans med andra butikschefer i Uppsala mode värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *