Mer nyheter angående min adliga titel “hertiginna af Uppland”

Denna person kan jag inte skriva ut vem det är, men jag får skriva ut hans åsikter om min adliga titel Hertiginna af Uppland.

Jag citerar direkt från hans mail

Heraldiskt vapen hertiginnan av Uppsala‏

Det har funnits hertiginnor av Uppland. Men det finns bara en unik hertiginna av Uppsala – och det är du! Genom att föra titeln hertiginna av Uppsala minskar du risken för kritik från rojalister och från kungahuset/hovet, du kommer i ett bättre läge.

Uppenbarligen finns också vissa möjligheter att använda Uppsalas heraldiska vapen, genom ha gulorange i stället för knallgult. Gulorange antyder guld och att du inte använder kommunens vapen. Sätter man en hertigkrona över det, så blir det ett personligt kännetecken.
Detta går inte att registrera någonstans, du kommer få nej p.g.a. hertigkronan som ska användas av kungafamiljen. Men som en del av bloggen går det att använda. Jag har använt mig av Wikipedia Commons bilder för hertigkrona och Uppsalas pre-1986-vapen och lagt samman dessa. Enligt WIkipedia Commons är det OK att använda dessa bilder och att sätta ihop den, om man bara skriver vem som gjort bilderna. Så du kan använda den här bilden på din blogg och skriva typ “Bilden är sammansatt av två bilder från Wikipedia Commonsansvändaren “Marmelad”.
Mitt svar till skribenten som jobbar nära kungahuset
Som svar har jag skrivit att jag är medlem av både rojalistföreningen och Beridna Högvakt. De på rojalistföreningen följer min blogg och många av mina privata bilder från mina möten med kungafamiljen har publicerats i tidningen Rojalisten. Ni kan läsa om när jag träffade Kronprinsessan Victoria här, då jag fick sitta med hennes livvakt från Säpo längst fram. Mina publicerade bilder i tidningen Rojalisten på kungaparet och Abdulla Gul här. Då fick jag sova på hotell i Uppsala så att jag kunde vara förberedd för en hel dag som mediaperson.
Jag är otroligt tacksam över alla synpunkter jag får in från folk som jobbar nära kungahuset. Jag får då lära mig otroligt mycket om monarkin och hur det egentligen går till bakom stängda dörrar på slottet.
Jag är mest tacksam för mitt nya sköldvapen som jag har fått, som han dessutom har döpt till Hertiginnan af Uppsala.

5 svar på ”Mer nyheter angående min adliga titel “hertiginna af Uppland””

  1. Det han menar är att don blogg kan ha vapnet men inte du personligen då man endast kan som person födas in i titeln eller giftas in som tex Prins Daniel. Så som person så kan du inte titulera dig med ett en adlig krona på ett vapen utan endast din blogg kan ha den som dekoration. Ta en titt på Heraldiska föreningens hemsida och forum så kommer du få samma svar som från mig.
    https://joomla.heraldik.se/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=113:goer-ditt-eget-slaektvapen&catid=35:webbkurs-i-heraldik&Itemid=40

  2. Jag hade sett fram emot TV-programmet. Men det mesta var fel, och gissningar. Varför undrar alla över “pianokunskaper?” Vem kan inte spela “Kalle Johansson.” En stor besvikelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *