Föreläsningen med säljcoachen Martin Stenport

Jag var nog den som hade sett mest fram emot denna dag och var där först av alla.  Det var tomt när jag kom för att endast jag “tomten” var vaken. Sedan kom fler och fler butikschefer från olika butiker.

Jag fick lära mig att varor och tjänster som säljs mest via nätet är böcker, skor och elektronik. Dessa fungerar bäst via näthandel och det är något att tänka på om du har en välbesökt blogg att då använda dig av afiliate med dessa som innehåll.

De som inte är lika enkla att sälja via näthandel är smink, linser, leksaker och parfym. Jag som är bloggare vet då vilka produkter jag inte ska försöka sälja via annonser eller afiliateprogram på min blogg.

Samtliga närvarande var följande butiker Gina Tricot, Noa Noa, Té Hörnan, Make-up Store, Monki, T-shirt Store, Joy, Flash och MQ. Jag önskade att flera butiker kunde närvara nästa gång för allt är som ringar på vatten. Det räcker med att en butik skickar en anställd som höjer deras verksamhet med endast 1 %, som Martin själv utrycker det. Vi behöver alla varandras hjälp för att dra in fler konsumenter till Gallerian. Det jag kan dra in kommer även att gagna andra butiker och vice versa.

Martin berättade även att man vinner på att ge tex om man ger kunden extra strumpbyxor så känner kunden att han kan köpa mer som tack. Martin Stenport rekommenderade även boken “Givers gain” som är relaterad till att givande är en bra säljteknik.

Vad du än gör använd aldrig ordet “inte” till en kund du vill sälja något åt tex “vill du inte köpa denna klänning?” Kunden tänker då automatiskt att hon inte ska köpa klänningen. Detta och mycket mer matnyttiga tips fick vi av en strålande coach jag rekommenderar företagare att anlita för att bli bättre exemplar av er själva som företagare och försäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *