Allmänna Sången firar 50 års jubileum med Kronprinsessan Victoria som hedersgäst

Allmänna Sången firar blandat jubileum i dag den 18 maj 2013. Kronprinsessan Victoria är beskydarinna och därför var dagens hedersgäst tillsammans med landshövdingen. Konferenciär för denna jubileum var AKO.

Med bröderna Rongedal, Karolina Andersson och Henning von Schulman och en nygammal repertoar bjuder Allmänna Sången in till Jubileumskonsert. Presentatörer Anna-Karin “AKO” Nytell Oldeberg och Thomas Szendrö. Efter konserten följer en gemensam procession upp till slottet. H.M. Konungens medalj

H.M. Konungens medalj, tidigare Hovmedaljen, instiftades cirka 1814.
Den tilldelas svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster samt befattningshavare vid Kungl. Hovstaterna för lång och trogen tjänst.

Bredvid Kronprinsessan sitter Landshövdingen Peter Egardt.
Nedan Bröderna Rongedal vars far gjorde denna kör till blandad kön med både män och kvinnor.
Jag sitter ned på min plats bredvid eskortörerna till Kronprinsessan med hennes SPÄPO vakter bakom mig. Det är från min sittplats som jag har tagit bilderna.
I Pausen fick jag som tillhör pressen följa med in på kontoret för att få visitkort till andra fotografer.
Det är paus och Kronprinsessans stol väntar på henne.
Pausen är slut och kronprinsessan på väg in igen.
Victoria är tillbaka i pausen
Tillsammans fick vi alla sjunga “Glad så som fågeln“. Musik av Prins Gustav, text Herman Böttiger, Arr Robert Sund.
Nu när allt tog slut så fick Kronprinsessan med sina eskort och landshövding börja gå ut. Efter dem kom personal från hovstaterna och bland dem följde jag också efter. Efter mig kom alla andra också ut för att lyssna på kören en sista gång innan avsked.
Nedan ser ni själva kören börja ta sig ut ur aulan.
Som Hertiginna vill jag tacka alla som har varit till hjälp för att jag skulle som press kunna ta bilder för tidningen ROJALISTEN. En speciell tack till Biträdande Akademiintendent. Bakom mig står hela Allmänna sången och sjunger. Jag har funderat starkt på att börja sponsra dem och deras förening.

En tanke om “Allmänna Sången firar 50 års jubileum med Kronprinsessan Victoria som hedersgäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *