kronprins Gustav III och Sofia Magdalenas katastrofala sexliv

De var som natt och dag Gustav och Sofia. Han var glad och utåtriktad, medans hon var kall och blyg. Han skrev ett brev till sin bror Carl och nämnde att Sofia var som en staty. Båda hade svårigheter att ha sex så en dag fick de åka till Eklunds Slott i Uppsala för att åtmintonde försöka ha sex för att få en arvinge. Väl i slottet så kramades de, men ingen vem dem förstod hur de skulle göra för att älska med varandra.
 
Till slut bad Gustav om hjälp av sin vän, hovstallmästaren Adolf Fredrik. Gustav beklagade sig och sa att frun inte hade något hål. Adolf sa att han skulle be henne visa det, men Gustav skämdes att fråga henne om det. Adolf Fredrik bad till slut att få vara med nästa natt de skulle försöka ha sex.
 
Jag vet inte hur väl det stämmer, men enligt historian så gick Adolf Fredrik in i deras sovkammare och rörde vid både kungen och hans fru så att de kunde slappna av och ha sex. Efter att Gustav hade klarat av att ha sex med sin fru så var han stolt som en tupp och därmed blivit en riktig man.
 
Brudparet kronprins Gustav III och Sofia Magdalenas dräkter i skimrande silvertyg från den 4 november 1766. Sofias brudklänning kallas Robe de cour av rosig silverbrokad med bräm av silverspets. På höfterna vilade kjolen över en bred ställning av rotting, och släpet räcker över tre meter och bars upp av 3 hovfröknar.
 
 
 
De förlovades av svenska och danska makterna när båda var 5 år gamla och 15 år senare gifte de sig.
 

En tanke om “kronprins Gustav III och Sofia Magdalenas katastrofala sexliv

  1. Janne säger:

    Det var Adolf Fredrik Munck som hjälpte till och var kanske lite för instruktivt då han hjälpte kungen. Munck fick sedan dyrbara presenter av drottningen. Som finländare är jag lite stolt att Munk som var finländare bidrog till det svenska kungahuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *