Tapetsera med tyg inredning

Hur ska man tapetsera med tyg i stället för vanlig tapetpapper?

Jag älskar att vara kreativ och nu har jag fått idén om att tapetsera med tyg i stället för tapeter i vardagsrummet. Det var halva priset på tyg på Ponduro så jag köpte 5 meter dubbeltyg dvs totalt 10 meter. Jag hoppas det kommer att räcka runt halva ytan såsom jag har planerat.Tyget kostade 69 kr per meter (50 % rabatt).

Nedan tapet ser ut att vara någon som kan tapetsera med tyg för det ser ut som tyg. När man tapetserar med tyg så ser det mycket snyggare ut och påminner väldigt mycket om gamla slott. Gamla slott brukar nämligen alltid vara inrett med just någon som kan tapetsera med tyg när det gäller dess väggar.

Ett tips är då att man tar häftapparat och häftar ihop tyget med väggen så att det sitter som berget. Det ser mycket snyggare ut och glöm ej vika kanterna samt stryk tyget med strykjärn. Det kan ta sin lilla tid när man stryker tygets kanter och sedan häftar ihop det hela.

Välj ett tyg som är klassiskt för det är mycket dyrare med tyg än vanligt tapetpapper. Du kan köpa tyg på en billig tygaffär och klä om nedersta delen av väggen såsom jag gjorde. Jag fick idén om att tapetsera med tyg för att mina kaniner åt tapeterna. Sedan har jag också upptäckt att det blev så mycket finare och fick en helt annan klass på hela hemmet.

Vissa tar med klister och klistrar fast tyget och då kan det bli lite konstigt för jag har provat med det. Att häfta ihop ser mycket proffsigare ut. Prova er fram så ska ni se att det till en stor del stämmer.

Tapetsera med tyg
Jag kommer snart att gå på pressvisning för lakritsfestivalen och ska ge dem en överraskning. Vad för överraskning det handlar om får ni veta senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *