Stockholm – en stad med kunglig glans

Häng med på 36 timmar i kungafamiljens fotspår

Hitta till kungabarnens fika­ställen och shoppa som en riktig prinsessa.

Eller varför inte klappa kungens får på Djurgården?

Här är guiden till hur du festar och njuter i kungafamiljens Stockholm.

DAG 1

Kl 09.20: Sväng förbi gymmet

Värm upp genom att ta en sväng förbi Master Training Gym på Nybrogatan 57, där kronprinsessan föll för sin personliga tränare. Eftersom bara speciellt inbjudna gäster får träna där och det dessutom är svindyrt stegar du vidare och njuter av ett varv runt Djurgården. Passa på att ta en titt på kungens får som betar på ön. Glöm inte kameran! (1)

Kl 12.00: Exklusiv lunch

Nyduschad och fräsch är det dags att äta lunch på prinsessornas favoritkafé, Café Créme. Men kom ihåg att ta med dig en tjock plånbok, bara en kopp kaffe med mjölk går på en hundring. Kungligt kostar! (2)

Adress: Nybrogatan 16.

Kl 13.30: Dags att gå ombord

Ta ångbåten från Stadshusbron ut till Drottningholm och hälsa på kungafamiljen på hemmaplan. Båt t/r och inträde till både Drottningholms och Kina slott kostar 280 kronor. Strosa runt i slottet, parkerna, teatern och lusthuset, som ingår i Unescos världsarvslista över omistliga natur- och kulturarv. (3)

Kl 18.00: Varva ner på spa

Efter en lång dag i kungafamiljens fotspår är det dags att få en kunglig behandling på Skönhetsterapeuterna. Hit går Victoria när hennes inre och yttre behöver komma i balans. (4)

Adress: Karlavägen 68.

Kl 19.03: Klassisk middagskrog

Teatergrillen på Nybrogatan 3 har en av de äldsta bevarade restauranginteriörerna i Stockholm. Till skillnad från Riche, systerrestaurangen intill, är den mindre högtidligt inredd. Interiören, maten och drycken har länge lockat finsmakare. Men lyx kostar, en trerättersmeny kostar runt tusenlappen. (5)

www.teatergrillen.se

Kl 22.00: Festa med det vackra folket   Partaja hela natten. Party på Stureplan! Spy Bar, Sophies, Köket, Laroy, Story. Kungabarnen har det senaste decenniet varit trogna nattklubbsgäster på Stureplan. (6)

DAG 2

Kl 10.45: Ladda på en Madde-favorit

Bruncha på fashionabla Café Mocco på Östermalm, en av prinsessan Madeleines favoritkaféer. Till skillnad från café Créme har de humana priser, en kycklingsallad kostar 89 kronor. (7)

Adress: Nybrogatan 61

Kl 11.55: Slottet & Gamla stan Ta på dig promenadskorna igen och bege dig till Gamla stan för att spana in kungaparets arbetsplats – Stockholm slott. Missa inte den pampiga vaktavlösningen på borggården klockan 12.15 på vardagar och 13.15 på helger.

Ge dig sedan in på de trånga, historiska gatorna och leta upp Storkyrkan som ligger vid Stortorget. Det var ju här som kronprinsessan Victoria fick sin drömprins den 19 juni. (8)

 

Kl 13.20: Unna dig lite lyxshopping

Shoppa som en riktig prinsessa. Modebutiken Natalie Schuterman får ofta besök av prinsessorna, liksom Champagne, Hèrmes och NK, men också billighetskedjan Topshop. Butikerna är samlade längs Birger Jarlsgatan och Hamngatan, mitt i city! Kungligheterna shoppar ofta med en personlig shopper. Du kan också få en på Åhléns city – helt gratis. Men för att du ska få ut något av det rekommenderas du att ha en budget på 5000 kronor. (9)

Kl 16.50: Dags att pusta ut

Vila fötter och huvud från storstadsbullret och inhämta ny energi på en av prinsessan Madeleines favoritrestauranger, Coco & Carmen. (10)

Adress: Banérgatan 7.

Kl 19.00: Låt ridån gå upp   Ur ”Figaros bröllop”. Dags att roa sig kungligt på Kungliga Operan. I sommar kan du bland annat se Kungliga balettens Workshop, ”Romeo och Julia” och ”Figaros bröllop”.

Medan du njuter av föreställningen, ägna en tanke åt att det var här som Kungen och Silvia hyllades med en galakväll den 18 juni 1976, då bland andra Abba framförde ”Dancing queen”. Dagen därpå gifte sig kungaparet – alltså på samma datum som Victoria och Daniel. (11)

En tanke om “Stockholm – en stad med kunglig glans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *