Mark Levengood lyxvilla på Solsidan

Det fanns flera författare, men jag gick bara fram till Mark Levengood och frågade om jag skulle ge honom något att dricka.

Mark Levengood  sa att jag läste hans tankar för  Mark Levengood  var sugen på juice och bulle. Jag sa att jag tänkte att nu är  Mark Levengood  säkert trött och behöver något.

De andra författare brydde jag mig inte om för jag bryr mig mest om snälla människor och jag vet att  Mark Levengood  har ett hjärta av Guld. Det lyser om  Mark Levengood .

Jag är mycket ledsen, men det blev slutet ni får se.  Mark Levengood  talade länge om ensamma människor som man skulle bry sig om och tydligen har  Mark Levengood  talat för länge eftersom det inte gick att skicka hela clippet.

Mark William Levengood, mellan 1971 och 2006 Levengood-Kärkkäinen, född 10 juli 1964 på militärbasen Lejeune i North Carolina i USA, är en sverigefinlandssvensk journalist, författare och programledare. Han är sedan 1980-talet verksam i Sverige

Själv fick jag bakelser av advokaterna från Iran

Titta in i Mark Levengoods lyxiga miljonvilla

För 11 år sedan fick Mark Levengood ärva en lyxvilla på ett märkligt sätt.

Välkommen att titta in! Nu ligger den ute till försäljning på Hemnet.

Priset är hemligt men taxeringsvärdet ligger på 23 miljoner kronor.

Många höjde på ögonbrynen när det blev officiellt att Mark Levengood, 51, fick överta ett lyxhus i det exklusiva Solsidan, i Saltsjöbaden utanför Stockholm, helt gratis. Det var en miljonär vid namn Henry Soludde som när han gick bort i cancer 2005 valde att donera hela villan med både inredning och tomt till Mark.

Sommarpratade i radio

I sitt sommarprat i radion 2011 valde Mark att berätta om hela historien som han kallade ”Den kanske märkligaste berättelsen i mitt liv”:

– En dag fick jag ett brev till mitt kontor. Det var skrivet helt i vattenfärg, med konstiga tecknade symboler av solar och sjungande noter, och i belevade ordalag frågade brevskrivaren om jag var intresserad av att ta emot en större donation.

Efter att ha besökt den cancersjuke Henry kom de överens om att Mark skulle ta över hans hus byggt 1965. Förutom att villan är enorm, lyxig och ligger vid vattnet har den en hel del speciella saker så som en vind full av uppstoppade tigrar och lejon, och en vattenrutschkana i den egna viken.

Snygga slippsar i ”Vi i femman”

Exakt varför Henry valde Mark har aldrig kommit fram. Bara att han tyckte att Mark hade så snygga slipsar när han ledde ”Vi i femman”. De hade inte ens träffats tidigare. Nu fick Mark i stället klättra upp i ett träd där Henry byggt en fågelholk i människostorlek och lyssna på Henrys historier:

– Så jag satt inne i människoholken. Och jag tänkte: Varför är just mitt liv så himla konstigt? berättade Mark i radion.

Alla som träffat Henry beskriver honom som en ”underbar karaktär” och huset som både coolt och magiskt. Henry hade ofta olika retreats där ute för upplevelser av varierande slag. Allt ifrån healingutbildningar till frigörande andning och seanser för de döda. Han älskade även pyramider, glas, ljus och ljud vilket gör sig påmint i villan. Tomten var ofta full med ljus- och ljudfenomen av olika slag.

Attraktivt i Saltsjöbaden

Men det har nu gått 11 år och Mark som bor med sin familj, maken Jonas Gardell och två barn, på Södermalm väljer att sälja huset på 16 rum och kök med egen tennisbana, swimmingpool, brygganläggning och en magnifik utsikt över Erstaviken.

Allt som allt på 500 kvadratmeter och med en tomt om hela 6538 kvadratmeter, dessutom med söderläge på Saltsjöbadens mest attraktiva udde. Som boende där har man direktaccess till naturen med både krokiga träd och dramatiska klippor, och ändå tar man sig in till city på endast 30 minuter.

Priset man begär är hemligt men i mäklarannonsen står att taxeringsvärdet är 23 miljoner kronor.

– Vi vill inte gå ut med priset, säger Helena Karnsund på mäklarbyrån Sotheby’s Realty, men självklart finns det en prisbild.

Välkommen in på en rundvisning i huset genom att klicka på bilderna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *