Ombre rose fanns på 1800 talet

Min parfym Ombre rose fanns redan på 1800 talet fast att blommorna på den var ljusblå.

Detta har man sett på en teater då folk försökte skäna saker de hade med sig till en manipulativ man. Han ville inte att de skulle skänka utan han ville själv välja vad han skulle ta av var och en. Han hade ljusblå sammets kläder på sig och ville inte ha en passande halsduk med volanger på. Han själv hade en som var marinblå runt halsen.Han gick omkring i teaterna och valde ut vad han ville ta med sig och lovade folk något i gengäld att det på något sätt skulle gå bra för dem.Jag tog bilder på alla saker i väskan. Han lämnade tillbaka Ombre rose, men jag visste att han skulle välja den igen.

Toppnot: Persika, rosträ och geranium

Hjärtnot: sandelträ, liljekonvalj och ros

Basnot: iris, tonkabönor, kanel och vanilj

  • Lanserad 1981
  • Klassiker

Skaparen av Omre Rose är Jean-Charles Brosseau
In 1981, he created his first perfume “Ombre Rose”, which became quickly a best seller in France, the USA, the Middle-East, the Far-East.

“Ombre Rose” is now considered as a “Classic” of the High Perfumery, and rightfully sits among some of the very best fragrances ever: “No.5” by Chanel, “Samsara” by Guerlain, “Opium” by Yves Saint-Laurent, “Diorissimo” by Dior, “L’Air du Temps” by Nina Ricci, or “Le Dix” by Balenciaga.

Thus “Ombre Rose” is part of the elite selection of fragrances that Roja Dove has chosen to bring into the luxurious “Haute Parfumerie” he opened at Harrods in London.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *