Anden i Glaset

Anden i Glaset
Det finns få saker som är så spännande och givande, men samtidigt belastat med så många skräckhistorier om människor som skrämts av och upplevt den mörka sidan som just; Anden i Glaset. En av anledningarna till att det kan vara så skrämmande tror jag är att det är så fysiskt – så verkligt – och det är också just den anledningen som gör att det också kan vara så effektivt!

Det är svårt att bortförklara upplevelsen (även om många försöker) av ett glas som rör sig och ger meningsfulla svar. Men just för att det finns så mycket fördomar och rädsla förknippat med ett Ouijabord vill jag här varken uppmana eller avråda Dej från att använda det. Jag vill bara berätta om mina upplevelser kring det. Och på vad Du kan tänka på innan Du sätter igång – Om Du sätter igång…!

Hur det går till
Ordet OuiJa kommer från franskan respektive tyskans ord för ja, och enkelt uttryckt är det en stor planch där alla alfabetets bokstäver, alla siffror och ja resp. nej finns uppritat. Därefter låter man ett uppochnedvänt glas, som värmts över ett ljus, få glida från bokstav till bokstav för att ge ett svar på den fråga man ställt, sammtidigt som alla deltagarna håller varsitt finger på glaset botten.

Innan Du börjar gör gärna någon form av ritual som fungerar för Dej, som fyller Dej med ro, trygghet och tillit. Att tända några ljus, be en bön, ha på någon bra musik eller meditera en liten stund. Vad som helst som kan försätta Dej i rätt stämning. Förvänta Dej bara riktigt trevliga och vänliga andra, och kommer något annat fram ta bestämt avstånd ifrån Det. Inget kan hända Dej som Du inte själv bjuder in till – men det är onödigt att samtala med en ande som inte är fullt ut kärleksfull.

Många vill ställa frågan in i glaset, som en symbolisk gest, efter att det blivit uppvärmt över ljuset. Ställ glaset på bordet på en strategisk startpunkt och alla deltagarna lägger därefter ett varsitt finger lätt, lätt på glaset.
När sedan glaset långsamt börjar glida från den ena bokstan eller siffran till den andra gäller det mest att hänga på, och försöka förstå. Ibland kan det gå ganska snabbt….Tro på det som sägs, och försök förstå hur det passar in i Ditt liv, och hur det kan hjälpa Dej framåt. Självklart ska Du aldrig lita blint på den ande som talar. Det tycker jag inte man någonsin ska, utan att först låta det reflekteras i det egna hjärtat. Ställ bara sådana frågor som Du vill ha svar på, och förvänta Dej bara svar på samma nivå som Du ställer dem

På samma sätt som när Du avslutar ett samtal med en vän så avslutar Du också samtalet med Anden. Tacka för det som hänt och ta artigt farväl.

Många av de skräckhistorier som berättas kring Anden i glaset har ofta att göra med att de som gjort det inte har varit tillräckligt seriösa. De har frågat om döden, och djävulen och liknande, och sedan har de skrämts upp av sin egen fantasi. Självklart är det ju ingen av dessa personer som de facto har blivit antastade av djävulen, men av en fjäder blir det snart en höna – och så har ett kraftfullt och spännande redskap med ens förvandlats till en port till ondskan. Helt utan rätt.

Skaffa Ditt eget Bord
Det finns lyxiga (och dyra) OuiJabord att köpa. Men jag tycker inte det bara är bättre med ett bord man gör själv – det är också både vackrare och mer personligt. Jag brukar rita dit symboler som betyder något för mej, olika vackra bilder och skriva ord som jag känner är angelägna. På så sätt blir kommunikationen så mycket enklare att utföra.

Att tänka på
När vi kontaktar andar eller de på andra sidan via ett ouijabord, så inviterar vi det som finns där till att bli en del av våra liv – och det är just därför det är så otroligt viktigt att vi alltid gör det med ett kärleksfullt hjärta, och osviklig tilltro till att vi drar till oss ljuset och inget annat. Om man sviktar i denna tillit och slarvar med att beskydda sej och den plats man befinner sej på kan man få ovälkommet besök, på samma sätt som man kan få det när man ex. sätter sig i trance eller öppnar upp vid en djupmeditation.

Men det är, å andra sidan, viktigt att man inte är rädd när man väl bestämt sig för att prova Anden i Glaset. Rädslan i sig är destruktiv, och inbjuder till det negativa. Och om rädslan uppenbarar sig, är inte tilliten tillräckligt stor just i det ögonblicket. Jag tror inte heller att det är något man gör när man har fest eller på annat sätt vill “testa” andligheten – på samma sätt som man inte skulle gå till en seans mitt under en fest eller be att få hypnos efter två flaskor vin.
Anden i Glaset, eller OuiJabord är ingen “sällskapslek” och vid en dylik öppning till Andevärlden är det än viktigare att man gör det med stor reskept. Självklart med lust, glädje, humor och kärlek – men utan att flamsa bort det som kan komma att ske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *