I stället för morfin när man ska operera

Har ni tänkt på att när man kanske ligger på sin hand eller har vridit den under sömnen så domnar handen bort. Den domnar bort till den grad att man tror till slut att det inte är ens egen hand. Vad händer i kroppen när en hand domnar bort och man inte känner något. Vad är det man har hindrat ner i handen eftersom den har tappat bort sin känsel helt.

Detta är något läkarvården borde ta tillvara på och fundera över om man inte kan se till att den del av kropp som ska opereras domnar bort av naturliga skäl utan ingrepp och mediciner. Vad det än är som man hindrar för att känna så kan man göra detta på en naturlig väg. Kanske genom en apparat som klämmer till området på ett sätt att man till slut inte känner området.

Jag har läst medicin och jag har tolkat inom sjukvård i flera år. Jag kan mycket om medicin och därför har jag ibland idéer om hur man kan ändra i sjukvården.

Jag blev själv väldigt felbehandlad av sjukvården då man inte kunde upptäcka att jag var APC resistent. Jag vände mig till patientombudsmannen som gav mig så korkade råd att jag skrev tillbaka “kör det där med rödluvan i stället”: Hon blev arg och skrev tillbaka att jag behövde inte vara så elak. Jag skrev tillbaka att hon behövde inte komma med tomma råd.

För mig kändes det som om ombudsmannen var den grymma vargen i sagan om rödluvan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *