“vänner” på Facebook värdefulla om vi ska tro Doktoranten Håkan Selg

Många är kritiska mot dem som samlar hundratals s.k vänner på Facebook. Men ytliga kontakter på Facebook kan vara mer betydelsefulla än vi tror.

I en rapport sammanställd av Håkan Selg, doktorand vid institutionen för IT på Uppsala universitet, framgår att kontakterna i själva verket utgör mycket användbara nätverk. Dessa nätverk upprätthålls med hjälp av till synes meningslösa kommentarer och uppdateringar. Vi påminns hela tiden om “vännerna” existens och vi uplever Facebookvännerna som närmare jämfört med bekanta som inte finns på Facebook.

De sociala medierna ger ett övertag för privatpersoner blir mindre beroende av större aktörer, eftersom man genom nätverken kan få tips om jobb och bostäder, eller som företagare kan få hjälp med praktiska problem och nyttiga kontakter. Att publicera sig gratis och nå många kan också ligga till grund för egen verksamheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *