3:e bibellektionen på Domkyrkan & Detta visste ni inte om jultomten

I dag har vi läst Evangelium enligt Lukas kapitel 3:1-3:15
Vi skulle välja ut vad vi ansåg var negativ, positivt samt något vi inte förstod. Vi fick lära oss att tetra betyder 4 och då går mina tankar till tetrapack dvs 4 packs mjölkpaket som familjen Rausing har kommit på och blivit miljonärer på.

Vi pratade kring jultomten som egentligen heter Sankt Nikolaus och var bosatt i Tyskland och han tillhörde en rik familj. Han brukade kasta in guldpengar in i hus där det fanns barn. Det fanns en familj som hade 3 döttrar de inte hade råd med och skulle lämna dessa döttrar på ett barnhem. Nikolaus kastade in 3 guldpengar igenom deras fönster också och på så sätt behövde inte familjen lämna bort sina döttrar.

Nedan ser ni min bibel som är från 1917 års översättning. Alla bibelskoleelever hade en annan version medan jag har min egen med mig. När man läser kan det ibland vara svårt att följa med då de övriga hade en nyare översättning.

Man kan köpa flikar på Filadelphiakyrkans bokcafé och klistra in för att lätt hitta i bibeln. Det heter kanske St perskyrkan och det var den kyrkan jag sjöng i kör från jag var 9-12 års ålder för att sedan sluta när jag började högstadiet. Jag kommer i håg att det bara var tjejer och att vi fick ett varsitt halsband med Maria och Jesusbarnet. Den har jag tyvärr inte kvar. Det var på Sankt perskyrkan vi hade skolavslutning och julavslutning och självklart sjöng jag i kören på varje avslutning. Jag var så van att stå på scen som barn för att sjunga.

Det står “jesus är herren”

Han är alfa och omega, den första och den siste

I dag berättade en elev om att hon tillhör den övre medelklassen i Sverige där pengar styr deras vardag och hur hon varje dag tvivlar på gud. Jag kunde inte sagt det bättre själv att jag ständigt tvivlar på gud. Det är det som är det svåra med att vara kristen det är att man ständigt tvivlar.

Ett svar på ”3:e bibellektionen på Domkyrkan & Detta visste ni inte om jultomten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *