bibelstudier första lektionen

Nedan se ni bilder tagna ur bibelns berättelser och självaste Bibel böcker ser ni nedanför tavlorna.

Vi läste Evangelium enligt Matteus som kännetecknas över att han kan mest om gamla testamentet. Jesus är den andra Adam eftersom den första Adam fick synden och Jesus tog bort synden.

Det var länge sedan jag åt lunch med min väninna och det ska bli en överraskning om var vi ska äta denna gång.

3 svar på ”bibelstudier första lektionen”

 1. Hej!

  Du skriver:”Vi läste Evangelium enligt Matteus som kännetecknas över att han kan mest om gamla testamentet. Jesus är den andra Adam eftersom den första Adam fick synden och Jesus tog bort synden.”

  [Att skilja åt,] Den historiska Mashiakh [”Messias”] som det står om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” var en Ribi [det var hans titel (liknande rabbin)] som hette Yehoshua och växte upp i Nasaret.

  Jag var hängivet kristen i sex år, och gick bl.a. Livets ords bibelskola precis som du, men när jag fann Messias undervisning förstod jag att hade blivit felaktigt lärd.

  Att följa Ribi Yehoshuas – Messias undervisning (som finns på http://www.netzarim.co.il) – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

  Anders Branderud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *