Konsert med gruppen Räfven

Jag har varit på världens underbaraste konsert med gruppen Räfven. Det blev i all hast så Hertiginnan hann inte ens sminka sig för detta uppdrag.

Bandmedlemmar 

Pastorn: saxofon
Bagarn: gitarr
Slaktarn: Violin
Domarn: tambura
Juventus: Dragspel
Skälmen: Double Bass
Baron: Trombone
Sultan: Slagverk

Det var helt underbar musik som var en blandning av zigensk/romersk musik och jiddish/judisk musik. Folk var som galna och det var jordens drag när de satte igång. Själv sitter jag på scenen i väntan på att gå upp och hålla tal.

Mikrofonen var lite väl högt upp så de fick sätta den på sin plats för mig. Jag hade ingen smink alls på mig i dag, men vad spelar det för roll då jag ändå är karismatisk och är en av de viktigaste i rummet. Jag är en sådan som syns även utan smink och helt svartklädd. Jag är väl medveten om min påverkan på folk och jag är så nöjd med det. Ibland vill även jag vara i fred och slippa blickar från folk som känner igen mig. Jag har försökt tona ner mig, men det hjälper föga.

Lyssna på deras underbara musik och förstå varför jag valde att träffa dem.

Konserten hölls på Waldorf som är privatskola

Räfven nominerade som “årets grupp” till folk- och världsmusikgalan 23 april 2010

Räfven började som en kringresande gatuorkester under våren 2003 och består idag av åtta medlemmar. Räfven har alltsedan starten valt att hellre säga ja än nej, och har på så sätt fått glädjen att spela över hela Sverige och halva Europa. De senaste åren har Räfven dessutom fått den stora äran att spela på några av världens största festivaler, exempelvis Glastonbury i England och Fuji Rock Festival i Japan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *