Vernissage med Viengmone Champasith Samuelsson

Viengmone målar i en fri stil med en anspelning av abstrakt impressionism. Bilderna växer fram genom en blandning av färger och andra material som tex äggskal och bladguld pålagda i olika lager och får därmed en annorlunda djup. Efter slipning och polering framträder ett motiv som reflekterar olika teman med inspiration från olika håll bla intryck från naturen och sinnestämningar. Med sin betoning på färger förmedlar hennes måleri ofta intryck och känslor som är öppna för betraktaren att själv tolka.

Viengmone kommer från Laos och är efter över tio års studier i Hanoi nu bosatt och verksamhet som målare i Uppsala.

Hennes hemsida hittar ni här.

Jag berömde henne för hennes utstålning som kvinna och berättade att hela hon såg ut som ett konstverk. Hon verkade vara en väldigt varm person med mycket passion.

Det bjöds på vitt och rött vin från Chiraz och plockmat.

Denna tavla heter Red Garden

Andra verk av henne

Det fanns ingen mat att välja bland förutom surdegsmackor som de själva kallade för Panini.

Jag gick fram för att hämta rött vin till Superjuristen och ursäktade mig med att det inte var jag som skulle dricka vinet utan det är till min kompis. Till svar fick jag av servitören “det är sällan till sig själv man hämtar”. Jag fattade piken och hade inget till mitt försvar.

Ser ni det är till henne jag hämtade vinet till. Hon firar då affärerna går galant för henne. Superjuristen hade läst inlägget om “vänner på hög nivå” och sa att det kunde lika gärna vara vi två. För vi är sorten som berömmer varandra hela tiden då vi själva är nöjda med oss själva. Hon berättade att hon kunde tänka sig hur kronprinsessan Victoria lätt kunde skryta om en ring från chanel värd 100 000 kr utan att Carla skulle skjuta sig själv i skallen av avund.

Hon har även på sig sig princesskappa som hon köpte på Fashionista för 1200 kr. Jag köpte en likadan och vi har bestämt för att aldrig sätta på oss dessa samtidigt för att inte se ut som två små pudlar.

Se hur graciöst hon håller i vinet och har låtit den andra handen vila vackert på bordet. Hon kan detta om vett och etikett för hon har lärt mig att jag inte får föra upp kniven i min mun eller i grannens rygg när jag sitter på en fin middag.

5 svar på ”Vernissage med Viengmone Champasith Samuelsson”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *