stieg Larsson fim inpselning i Uppsala med Craig David

Under september-oktober 2010 spelas delar av Hollywood-versionen av Stieg Larssons “Män som hatar kvinnor” in på Drottninggatan i Uppsala. Man har hyrt vakter från securitas som vaktar Drottninggatan dygnet runt för att ingen ska kunna förstöra fasaden. De har tex målat övergångstället gult för att det ska se ut som 50-talet Uppsala. Den scen som ska spelas in är när Lisbet Salander blir inspelad av sin mördare och ser in i kameran och blir rädd. Det är barnens parad och hon är med i publiken.Det ska vara vänstertrafik såsom det var under 60 talet.

Detta är en vanlig invandrarkiosk som man har täckt med gardiner och skrivit mjölkbar på.

C.J Berghs böcker har man senare lagt dit

Denna klocka har man också hängt upp för filmens skull som i vanliga fall inte fanns på Drottninggatan.

Förut hette telebolagen Tele tjänst Radio & TV och denna skylt är helt ny.

Vackrast inredning eller ska vi kalla det för utredning då inredningen är gjord utomhus. Det är Hotell Adler som ska vara ett exklusivt Hotell och ni ska se priserna. ”Hotell Adlers” skylt och den gamla restaurangmenyn med rätter som ”tomatgelé med pepparrotsgrädde” och ”makrill i krusbärssås”. I spetsen rullar en gammal polisbil av märket Plymouth.

Skylten Slotts Bio fanns för länge sedan och togs bort under 80-talet för att nu leta rätt på den igen och hänga fast den.

Bjerkings Ingenjörsbyrå har gjorts om till ett Bibliotek för förut fanns här ett bibliotek.

Hotell Adlers restaurang heter Blå Kvarn och ni kan se prisklasserna.

Kalla smårätter kostar ca 6 kr vilket är dagens 70 kr
Fisk kostar 8 kr vilket är dagens 160 kr

Under den uppmärksammade filminspelningen av den amerikanska versionen av “Män Som Hatar Kvinnor”, på Drottninggatan i Uppsala i slutet av september, kommer flera verksamheter längs gatan att påverkas.

Rooney Mara har fått rollen som Lisbeth Salander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *