En liten vett och etikett skola från Hertiginnan

Hur hälsar man på folk?

Den som står över ska alltid hälsa först på den person som står under. Tex en VD träfffar på en anställd då är det VD som hälsar eller går fram till sin anställd. Den anställda ska veta hut och inte börja vifta först på händer mm.

Jag hälsade idag inte på en person och personen själv kom ut och hälsade på mig. Det faller sig naturligt att om han är man, äldre eller chef över mig på något sätt så blir det oartigt att jag går fram, som om jag stod över personen.

I vilken ordning presenterar man folk för varandra?

Man börjar alltid att anropa den lägre stående personens namn tex Detta är Kalle som jobbar på fabriken och Kalle detta är VD Lars. Den person som står högst, äldst, man mm är den person vars presentation tas sist. Då vet du om någon börjar med att presentera dig före någon annan så är du lika mycket värd som en loppa.

Hur bör man bete sig bland människor?
Det räcker att man är sig själv och inte spelar någon man ändå inte är.  Mannen på bilder har tagit av sig masken men vågar ändå inte vända sig om till kvinnan och visa vem han är.

Hur unik blir en människa egentligen när de inte ens vågar vara sig själva.

 

Ett svar på ”En liten vett och etikett skola från Hertiginnan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *