veckans kulturella nyheter (som jag sände i radio i går)

Bengt Lidner – tårarnas poet. Föreläsning 23 februari på Stadsbiblioteket

Tisdagen den 23 februari kl.18.30 berättar docent Anna Cullhed om Bengt Lidner, poet, satiriker, komediförfattare, religiös diktare och förnyare av svensk dikt.

Bengt Lidner (1757-1793) har idag inte många läsare och och Anna Cullhed skriver just nu en bok om Bengt Lidner. Hon disputerade 2001 på en avhandling med titeln The Language of Passion som behandlade lyrikteorier från sent 1700-tal till tidigt 1800-tal.

Anna Cullhed är dessutom docent i litteraturvetenskap och forskare vid Svenska Akademien. Hon är verksam vid Litteraturvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet, Strax före jul utkom antologin Poetens monopolium. Bengt Lidner 250 år. Av Anna Cullhed

Föreläsningen äger rum i Kerstin Ekman-salen. Fri entré

För mer information ring: Anna Cullhed, på telefon 018-471 29 44 eller Stadsbibliotekets reception, på 018-727 17 00.

Sportlov 2010

Vecka 8 det vill säga från 22-28 februari 2010 är det sportlov i Uppsala kommun.
Mellan de spännande och roliga sammanställningar det finns  något för alla oavsett intressen till exempel

Fantastiska frön från tropiska frukter

Para ihop frö med rätt frukt. Se hur de ser ut i förstoring. Så ditt eget frö, kl 13.30-15.

Tid: Mån-fre 22-26 februari, kl 9-16

Plats: Tropiska växthuset, Botaniska trädgården.

Rekommenderad ålder: 5-13 år

Entré 40 kr/vuxen.

Ingen föranmälan!

Arr: Uppsala linneanska trädgårdar

 Detta kan vara du om du går dessa kurser som anordnas av Uppsala Kommun.

Roya vill att jag ska tacka översättaren för översättningarna. Hon säger att den är översatt på en nivå som hon inte har mött förut i det turkiska språket. Självklart är den på en annan nivå eftersom jag själv knappt förstår när jag läser den.  Roya är en superrolig person som alltid har mycket att berätta för mig. Jag vill hela tiden höra vad hon har att säga och suger åt mig som svamp av allt. Jag vill bosätta mig med kvinnan så bara hon och jag får vara tillsammans. Jag vill ta med denna kvinna och min väninna fati till en Öde Ö och inte låta någon annan komma och ens titta på dem.

Roya och Fati har stulit mitt hjärta för gott. Jag frågar ständigt Roya samma fråga när jag möter henne för att se hur hon har tagit sig ur vissa situationer. Jag har nyligen tagit mig ur en svår period och nu tror jag på att vissa saker ligger i ens händer. Varför är jag alltid så dum och glömmer. När en läkare ställer mig frågor så har jag glömt. Hur kan jag vara en sådan dum gris att jag glömmer. Det viktigaste i livet sitter jag och glömmer och håller inte reda på hur saker blir som det blir. Varför är jag alltid en sådan dum och korkad get? Finns det ingen på denna jord som kan skriva vett på en planka och banka in det i mitt huvud?

En ledtråd till hälsa och välbefinnande:
När du mår bra skriv ner varför du mår bra bli ingen korkad dum sjölejon som jag har varit. Jag kännde mig som en martyr fast jag var bara en loppa utan IQ. Jag själv försatte mig i dumma situationer för att sedan inte ens förstå något av vad som hände.

Varför i helvette har det tagit så lång tid innan det sa pling i min trångbodda hjärna?
Just nu pratar jag inte med mig själv för jag är så sur på mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *