Det spökar på Gillbergska Huset i Uppsala

 

Detta var förut ett barnhem från 1800 talet fram till 1970. Min svägerksa jobbar inom hemtjänsten och har även varit i detta hus. Min bror som inte kan något om huset hörde barnskratt från källaren. Svägerskan förklarade för honom att det var tomt i källaren och att det var mögelskada där, så ingen går dit längre. Sedan kom hon i håg att flera människor som har vistats här kan höra barnskratt.

4 svar på ”Det spökar på Gillbergska Huset i Uppsala”

  1. men bilden föreställer ju inte Gillbergska barnhemmet utan Gillbergska genomfarten. Barnhemmet ligger i korsningen Sysslomansgatan/Ringgatan och har varit äldreboende i många år nu. Varför visar du en annan byggnad?

  2. Kan påpeka att nr 1: På bilden ser man Gillbergska genomfarten INTE Gillbergska Barnhemmet – barnhemmet ligger i Luthagen. Nr2: Källaren används visst och har alltid gjort – jag jobbar där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *