EU kandidater med Ebba Busch Thor

Nedan ser ni mig och några av EU kandidater som tex Ebba Busch Thor som var inbjudna. Hon hade långt hår på denna tiden och såg väldigt fin .

Ebba Busch Thor, egentligen Ebba-Elisabeth Busch, ursprungligen Busch-Christensen, född 11 februari 1987 i Gamla Uppsala, är en svensk kristdemokratisk politiker som sedan 25 april 2015 är partiledare för Kristdemokraterna. Hon har tidigare varit kommunalråd i Uppsala kommun.

Busch Thor är uppvuxen i Gunsta utanför Uppsala och gick från årskurs 1 till årskurs 9 i Livets Ords grundskola varefter gymnasieutbildningen genomfördes på Katedralskolans IB-program. Hon har arbetat fem säsonger som utomhusmålare[ och har studerat freds- och konfliktkunskap vid Uppsala universitet. Under en tid gjorde hon praktik hos Europaparlamentariker Lars Wohlin samt arbetade inför valet 2010 som PR-konsult i Stockholm. Busch Thor ser sig som både norsk och svensk, då hennes far kommer från Norge. Hon har dubbelt medborgarskap.

Mandatperioden 2006–2010

Under mandatperioden var Ebba Busch Thor kommunpolitisk sekreterare åt kristdemokraternas kommunalråd Gustaf von Essen. När von Essen 2009 blev sjukskriven fick Busch Thor i praktiken ta över som vikarierande kommunalråd och förhandla budgeten.

I maj 2010 beslutade kristdemokraterna i Uppsala att utse Ebba Busch Thor till kommunalråd på halvtid tillsammans med Gustaf von Essen med ansvar för äldrefrågor samt demokrati och integration.  Hon var med 23 år den yngsta som valts på denna post.

Samtidigt som hon var aktiv i Uppsalapolitiken var hon förste vice förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet mellan 2008 och 2011.

Kommunvalet i Uppsala 2010

Inför valet till kommunfullmäktige i Uppsala 2010 föreslog kristdemokraternas nomineringskommitté att Busch skulle stå på tredje plats på valsedeln, som skulle toppas av kommunalrådet von Essen.  Ungdomsförbundets ordförande Charlie Weimers, som saknade rösträtt i Uppsalas lokalavdelning, skrev att han tyckte att KD Uppsala borde placera Busch högst upp på listan. Nomineringsstämman röstade för Busch, med röstsiffrorna 26 för Busch, 24 för von Essen och en blank röst. I valet fick Busch 1679 personröster vilket var betydligt fler än von Essen som fick 220.

Ebba Buch EU kandidat för KD bjöd jag in,  med stor hjälp från Petra Oscarsson som är fru till riksdagsledamoten Michael Oscarsson.

Bild: Paul Reichberg

                                    som har varit ansvarig för europaprogrammet på Tollare folkhögskola
Bild
1) Socialdemokrat Tine Tingsgård
2) Miljöpratient Helena Leander
3) Centerpratiet Solveig Zander
4) Kristdemokrat Ebba Bush
5) Moderat Anna Cathrine Haglund f.d landshövding
I mitten sitter SIU:s ordförande  Amil Sarsour

Ett svar på ”EU kandidater med Ebba Busch Thor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *