För som underskattar Operas vill jag ska lyssna på Je crois entendre encore

  OBS musiken börjar efter 26 sekunder, håll ut!

Jag hade en väninna som var vän med en person under en ganska lång tid. Denna person hamnade i en kris och bröt med min väninna. Min väninna blev så ledsen och skickade sin vän bilder på sig och en CD med sina favoritsånger för att vännen skulle komma tillbaka till henne. Vännen kom aldrig tillbaka och min vän har en ny vän i dag som aldrig skulle bryta med henne pga av egna kriser. Hennes vänskap med sin nya vän är inte på en skör tråd för båda vet hur viktigt det är att förlåta en person. Om du inte kan förlåta en person så kan du själv aldrig bli förlåten.

Att ens bryta med en vän är som att ha slösat sin tid på den personen. Jag har vänner som har brytit med mig och det är att kasta 10 år i sjön. Jag vill inte uppleva sådana vänner i dag. Jag vill inte ha "tilfälliga" vänner för de är inte mina vänner. En vän förlåter och undrar vad som är felet i stället för att ta avstånd. En vän förstår att jag också har känslor och sätter inte sig själv främst. Den som sätter sig själv främst har aldrig varit min vän så vem är det jag förlorar?

Jag håller på att skriva en bok på riktigt som jag aldrig blir färdig med. Jag drömde om att jag hade skrivit färdigt boken. Jag vet inte hur boken slutar men tydligen finns det ett slut i detta liv eftersom boken var färdig skriven i drömmen. Jag tror att jag inte kommer att klara av vissa saker i livet men om jag har skrivit färdigt boken i drömmen så innebär det att jag kommer att klara mig ur min situation innan mitt liv tar slut.

6 svar på ”För som underskattar Operas vill jag ska lyssna på Je crois entendre encore”

  1. du skriver bok och börjar inom politiken, jag känner det. vi ska båda engagera oss politiskt. detta ska bli bra.

  2. haha…du anar inte hur många operaföreställningar och balettdanser jag fått lida mig igenom,

    mamma släpade runt mig på dessa under min barndom

  3. Hej Anne!
    Det du skrev om vänskap är mycket fint och träffar rakt i mitt hjärta för jag tycker likadant (fast som motsatt kön:-), det är ytterst få som verkligen är ens riktiga vänner när det kniper, om ens då, men jag ville bara säga att de tre meningarna om vänskap är mycket fint formulerade!
    Per Larsson, Huddinge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *