Hovmarskalk Håkan Rösth

Jag har träffat Hovmarskalk Håkan Röst på Rojalistföreningen.

Vissa uppgifter stämmer inte så ni får gå in på denna inlägg för korrekta uppgifter.

När jag kom in såg jag att en vacker lady tittade på mig igenkännande. Efter ett tag ropar hon “hertiginnan” efter mig. Hon hade kännt igen mig då hon läser min blogg och känner till min titel. Det var självaste Elisabeth Wallenberg (släkt med Raul Wallenberg och Kofi Annans fru Nane). Jag och Elisabeth känner till varandra sedan förut för hon är chefredaktör för ett bokförlag.
Detta är Elisabeth Wallenberg och jag som tar oss en fördrink en trappa upp. Bakom mig ser ni tavlor på alla hovmarskalkar genom tiderna som har tjänstegjort kungen. Mannen till vänster är Elisabeths partner Björn Sjölander
 Detta är Marskalken Håkan Rösth vars farfars far hette Persson-Rösth som var ett soldatnamn.

Här i trappan poserar vi för tidningen SE & HÖR och tidningen Rojalisten. Jag fick stå längst fram.

Kvällens festmeny: Hembakad brioche med rökt lax, skaldjurssallad och kräftstjärtar Odd Fellows vita vin
Efterrätt bestod av: Chokladmoussetartelett med hallonsås och gratiernad mashmallow
 Detta är Susanne Aldén Höjmar som jobbar på Proffice och Folke Höjmar ordförande för Kortanvändarnas riksorganisation. Mycket trevligt par som vi bjöd in till min affärsverksamhet i Uppsala.

 Detta är Björn Widell som är en av delägarna för denna bankettsal. Han började sin karriär som hovmästare på SJ och titta var han är i dag. Han har även serverat Kungen och hans familj flera gånger då de brukar ha bankettmiddagar här. Ägaren av Odd Fellow är Ulf Fellow.

 F.d ordförande Kurt Linderoth för rojalistföreningen höll tal och Patrik Åkesson är han som sitter. Kurt träffade Kungen tidigare i dag medan Patrik bara fick ett telegram och detta skojade de om.

Kvällens underhållare var operasångerskan Eva Svärd Mannerstedt, Kurt Jacobsson och Anne-Lie Kinnunen.

7 svar på ”Hovmarskalk Håkan Rösth”

 1. Kikar in å önskar trevlig första advent.

  Va du ser allvarlig ut på bilderna.. va inte festen rolig?? Mycket fint folk…

  //Tess

 2. Fint att Du gjorde ett reportage från Rojalistiska Föreningens Jubileumsfest. Vi är alltid tacksamma för uppmärksamhet!

  Eftersom vår förening har ett mycket gott förhållande till både Kungliga Hovet och till Odd Felloworden så vill jag justera en del om vad du skriver om i reportaget så att det inte råder någon tvekan om verkligheten.

  1/ Det finns inte några tavlor i Odd Fellowhuset med hovmarskalkar som tidigare tjänsgjort hos Kungen.

  De porträtt som hänger där är av tidigare Storsirer som är Odd Fellows högsta styrande ämbetsman i Sverige.

  2/ Kungen har aldrig haft någon bankett i Odd Fellows Bankettsal. Björn Widell har däremot serverat honom i andra sammanhang.

  3/ Odd Fellowrestaurangen ägs gemensamt av medlemmarna i stockholms Odd Fellow och är en ideell förening. Det finns inte någon som heter Ulf Fellow!!

  4/ Tidigare ordf. Kurt Linderoth hade inte talat med Kungen utan det var en helt annan person som hade gjort det dagen före i samband med en jakt.

  Eftersom vi i Rojalistiska Föreningen är mycket noga med att det skall vara korrekt fakta i alla sammanhang, för att vi skall vara trovärdiga i vår verksamhet, så vill vi att du tar till dig dessa kommentarer.

  Lennart Stockblad, 1:e Vice ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *