Viktigt att tänka på när du startar företag

Vet du hur du startar ett företag? Det första du ska göra är att komma på en bra idé som inte finns hos någon annan.

Jag har länge gått och funderat på att starta en bloggportal och höja statusen på bloggarna genom att de ska tjäna pengar även när de sover. Jag hörde av mig till några webbyråer för att se vilka jag tror att jag bäst skulle kunna samarbeta med.

Alla tyckte de att min idé var brilliant och jag har nu redan valt ut den jag ska vara delägare med.

startar ett företag
Denna bild är från vårt kontor när vi alla sitter med våra laptop och arbetar med att programmera.

Vi är 3 delägare nu i Digimatic Partners AB där vi just nu rekryterar bloggare som vill på allvar tjäna pengar på sitt bloggande. Många bloggportaler betalar inte sina bloggare för sitt jobb. Bloggare tror att de inte kan tjäna på den bloggportal de väljer.

De har vant sig vid att jobba gratis. De förstår inte vilket värde deras besökare har. Även om du endast har 100 besökare per dag så är det värdefulla 100 besökare. Vi kan konsten att konvertera varenda besökare du har till pengar, varor och tjänster.

Tänk på detta när du ska starta nytt företag med andra delägare

  1. Starta med någon om er personkemi går ihop. Det är det viktigaste i företagets själ att du känner att du kan nå din delägare när som helst. Du ska aldrig känna att du besvärar den du jobbar med. Se till att den personen alltid svarar i telefon när du ringer. Om inte personen svarar ska personen direkt skicka ett sms så att du känner att du alltid får feedback. Detta fick jag lära mig av Peter på Kullamust att det viktigaste var att man ska gilla den man är delägare med.
  2. Efter varje möte med utomstående företag bör du och din delägare alltid gå igenom vad ni har pratat om. Ni ska helt enkelt träffas före och efter varje möte tillsammans. Har din delägare aldrig tid att sitta ner med dig efter era möten så är det på tiden att ni inte fortsätter ert företag tillsammans.
  3. Ni ska träffas minst en gång i veckan. Om ni bor långt i från varandra bör ni avsätta telefontid varje vecka och konversera varje dag på Facebook. Ingen kan vara så upptagen att de inte har tid att kommunicera. Ingen ska bete sig som om de jobbade i Pentagon.
  4. Vad du än gör ljug aldrig för varandra. Det tar flera år att bygga upp ett förtroende och endast en sekund att rasera det.
  5. Alla delägare måste vilja samma sak. Ni ska aldrig dölja något för varandra i det gemensamma företaget. Nu har jag mött på 3 olika personer som inte har velat ge mig uppgifter till andra personer de har träffat. Detta för mig är den värsta sorten av oärlighet. Jag själv hjälper gärna folk med att få kontakt med andra för att de ska gå framåt för dem. De själva kommer med ursäkten om att vederbörande inte har tid. Om nu vederbörande inte har tid så får väl personen i fråga själv säga det. Inte visste jag att de var omyndiga och att ni är deras förmyndare? Ingen ska gå emellan och tala om för mig vem som har tid med mig eller inte. Dessa beteenden gör att jag då tappar förtroendet helt.
  6. Ska en person fortsätta med oärlighet så gör mig en tjänst lämna företaget och är du inte en i företaget sluta bara höra av dig till mig när du behöver min hjälp.

Kommentera