Vad är skillnaden mellan ande och själ?

Jag går på en Bibelskola just nu för Svenska kyrkan och kursen heter “nyfiken på kristen tro”. Vi går då igenom just nu de 4 evangelium.

Man frågar sig vad som är skillnad mellan ande och själ? Anden är det gudomliga jaget och själen är den mänskliga jaget. Jag har också fått lära mig att många av olika händelser i Bibeln sker på samma ställe. Tex så offrade Abraham sin son Isak på exakt samma ställe som Jesus korsfästes enligt historien.

Därför skrevs Evangelium långt efter Jesus korsfästelse

Jesus sade jag kommer snart och eftersom han aldrig kom så började evangeliumen skrivas.

 

När vi avslutade denna del av Bibelskolan så skickade vi runt ett ljust under tystnad sedan kommer prästen Jonas Lindberg berätta varför?

bibelskola

bibelskola

 

bibelskola
Denna hade passat som mitt sköldvapen Hertiginnan af Uppsala
bibelskola
Detta är Uppsala Domkyrkan om natten.

Kommentera