Tips du inte vill missa kungligt mode

Även kungafamiljen har vissa regler när det gäller mode och trend. Visste du tex om att ingen i den engelska kungafamiljen får använda mörk nagellack som svart, blå, mörkröd eller vinröd? De får endast använda sig utav färger som är så pass naturliga att de inte sticker ut när de skakar hand. Det gäller helt enkelt att färgmatcha kläder med nagellack som inte sticker ut för mycket.

Drottning Elizabeth sitter med trendsättaren Anna wintour.

Den engelska kungafamiljen är tvungna att följa strikta klädregler. Den mest bekväma utstyrseln kungligheterna har består av ett par byxor, en fin topp och en kofta för kvinnorna och ett par chinos, en skjorta och en kavaj för männen. Som du säkert har märkt brukar svenska kungligheter också vara uppklädda i officiella sammanhang.

Sverigemiddagen som nyligen hölls på Kungliga slottet. Ungefär 200 gäster var inbjudna som alla har gjort något bra för Sverige. Detta är en bra strategi för kungahuset och hovet att visa hur moderna de har blivit. Historiskt sett har folk fått komma med mössan i hand och titta på när kungen och hans fina gäster åt middag på slottet. I dag får folk sitta till bords med kungafamiljen och delta. Det är inte normalt att låta folk se på medans man äter.

Oj har hon glömt att följa trenden helt och hållet.

För att gästerna inte ska känna sig obekväma eller över- eller underkända så har damerna i kungafamiljen ett speciellt knep. De följer helt enkelt hur man kan färgmatcha kläder. Klädkoden är alltid smoking och det innebär att kvinnorna kan bära kort eller lång klänning. Då ser drottningen och prinsessorna till att någon av dem alltid bär kort klänning. Ett fint knep för att få få folk att känna sig avslappnade kring klädkoden.

Så tänk på klädkoder när du befinner dig i kungliga sammanhang så att du passar in. Om du tex ska göra landsvandring med kronprinsessan då ska du komma i friluftskläder. Hur hade det sett ut om du kom i balklänning när du är på väg att göra en landsvandring? Just nu har kronprinsessan gjort sin 15 vandring. Snacka om en flitig kronprinsessa vi har eller hur?

Kommentera