Så rekryterar kungafamiljen barnflickor

prinsessan Madeleines barnflicka Louise Blomqvist

Du kommer bli förvånad över hur en annons ser ut när kungafamiljen söker anställda. Folk förstår först inte att det är kungahuset som söker anställda.

I samarbete med Nanny by Tellus

Att vara barnflicka för en kunglighet är inte alltid en dans på rosor. Kungafamiljerna som lever i offentligheten är mycket måna om det lilla privatliv de har. När kronprinsessparet för några år sedan annonserade efter en barnflicka via en internationell agentur stod det uttryckligen i annonsen att den sökande inte fick blogga eller skriva om familjens liv på sociala medier. Så hade jag varit deras barnflicka så skulle jag aldrig få dela med mig av mitt jobb. I samma annons kunde man läsa att paret som annonserade erbjöd barnflickan ett eget boende och en lön på cirka 6 000 kronor i veckan. Detta betyder 24 000 kr och jag tycker personligen att de är lika dåligt som att leva på socialen. Fast om boendet inte kostar något så är det en helt annan sak. Den sökande skulle också vara beredd att arbeta oregelbundna arbetstider och utlandsresor.

Hur går en rekommendation till gällande barnflickorna?

katie millington barnflicka
Här ser vi kungafamiljens barnflicka Katie Millington
Katie Millington som nu lämnar kronprinsessfamiljen på Haga slott ska ha rekommenderats av kungafamiljens goda vän Bertil Hult och det är oftast på vitsord som kungafamiljen anställer sina barnflickor. Snart kommer jag närvara på en föreläsning med bl.a Bertil Hult och kronprinsessan Victoria. Estelles andra barnsköterska Adeline Petersson sägs ha blivit rekommenderad av Elisabeth Zimmerman som ju var kungabarnens nanny en gång i tiden och fortfarande rycker in vid behov. Goda vitsord hade även prinsessan Madeleines barnflicka Louise Blomqvist. Hennes mamma Åse Blomqvist (tidigare Fotland) var nämligen Madeleines barnflicka under många år och står alla kungabarnen nära.
prinsessan Madeleines barnflicka Louise Blomqvist
Prinsessan Madeleines barnflicka Louise Blomqvist

Vilka egenskaper krävs av kungahusets barnflickor?

Vad är det då för egenskaper som en kunglig barnflicka ska ha? Diskretion och lojalitet är alltså av största vikt. Barnflickan har en unik inblick i det kungliga livet, både privat och i tjänsten, och måste kunna bevara familjehemligheterna. Om Victoria och Daniel kommer att anställa en ny barnflicka efter Katie Millington återstår att se. Men vi vågar lova att familjen redan kastat ut några krokar i sina nätverk. I societeten är man för övrigt förtjusta i att annonsera efter barnflickor i tidningen Land. Då får man rekorderliga och ansvarstagande sökande!

Kronprinsessan Victoria & prins Daniel träffar först sina barnflickor

Förutom tidningen Land så kan de även få barnflickor via ett företaget Nanny by Tellus i Stockholm som erbjuder Nanny/barnpassning. De börjar alltid med att familjen får träffa och umgås med sin nanny, känns allting bra bygger vi upp ett schema tillsammans utefter familjens behov. Detta innebär då att tex kronprinsessan och Daniel då får träffa dessa nanny som finns hos detta företag.

För diplomater finns engelsktalande barnflickor

Förutom svensktalande barnflickor så har även detta företag engelsktalande barnflickor också. Det är ett krav att de ska kunna tala engelska. För Sverige har många diplomater i Stockholm som flyttar hit med hela sin familj under tiden de jobbar på tex olika ambassader. Snart kommer även jag och mina delägare har en öppningsceremoni på den engelska ambassaden för ett helt nytt varumärke vi tar inte till Norden.
I samarbete med Nanny by Tellus
Anne von Porat
Tjäna pengar på dina sociala medier

8 kommentarer

 1. Det låter som att du aldrig ”levt på socialen”. Har du någon verklighetsförankring alls? Jag har både ”levt på socialen” vid ett tillfälle för många år sen, och är nu heltidsarbetande bostadsrättsägare på Östermalm. Kanske bör du uppdatera din verklighetsuppfattning?

  1. Jag har insyn i socialen då jag jobbade som tolk några år. Vet ej riktigt hur mycket tarifferna är i dag, men jag tror att det har blivit sämre i Sverige. Förut fick man tandvård, sjukvård, recept mm via socialen och nu tar man bort mer och mer det är skrämmande hur människan blir sämre behandlad i dag än för ca 15 år sedan när jag var mycket yngre.

   1. Ja, för 15 år sen var vi båda mycket yngre. Men ditt svar sa inte mycket mer. Väldigt konstigt resonemang från dig att det skulle vara ”dåligt” att ha 24000 i lön. Har du haft ett vanligt jobb nån gång i mer än 3 månader? Det låter inte så.

   2. allt inom sjukvård och mediciner betalar soc för, dock månaden efter och inte så fort de ser kvittot som tidigare.

 2. hahahaha 24.000 i månaden av soc?? kanske om din hyra är på 20.000 men de skulle de heller aldrig godkänna! hahaha läs om läs rätt.
  jag som nybliven mamma med dotter under 1år gammal fick hyran + 5800 för ALLT, mat, busskort, kläder, hygien mm

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *